Test tijdens Gekleurd Grijs uw kennis van de Drentse Geschiedenis

Alle delen van de provincie komen aan de orde. Foto: Drents Archief

Waar vond de pullevaart plaats? Wat werd er gemaakt bij de Enkalonfabriek in Emmen? En wie of wat was ‘Knieper Kok’? Het antwoord op deze en andere vragen kan men ontdekken op donderdag 23 september vanaf 15.00 uur in het Drents Archief tijdens de Drentse Geschiedenisquiz.

Aan de hand van originele Drentse filmbeelden en foto’s nemen de quizmasters van het archief deelnemers mee naar de tijd van toen. Het thema is: Aan het werk! Deelname kost 5 euro- (inclusief koffie/thee). Aanmelden is verplicht en kan tot en met 20 september via info@drentsarchief.nl

Tijdens de Drentse Geschiedenisquiz komen alle windstreken van de provincie aan bod. De bewegende beelden van werkgelegenheid in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zal voor menig deelnemer een feest van herkenning zijn. Te zien zijn verdwenen beroepen, oude bedrijfsprocessen en lichamelijk werk dat inmiddels al lang en breed is overgenomen door machines.
Na een korte pauze met koffie en thee worden de antwoorden van de quiz bekendgemaakt. Wie gaat er met een prijs naar huis?

De Geschiedenisquiz van het Drents Archief is een activiteit die georganiseerd wordt in het kader van Gekleurd Grijs, onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Nieuws

menu