Telefoontheater voor families aan de keukentafel of op de bank

Dag Nacht op Zolder. TDI

Regio - Drents JeugdTheater Garage TDI speelt vanaf dinsdag 21 april de interactieve telefoontheatervoorstelling Dag Nacht op Zolder. Het is een spannend, interactief hoorspel voor iedereen vanaf 6 jaar.

De voorstelling wordt live door twee acteurs gespeeld en via de telefoon word je er onderdeel van. Dag Nacht op Zolder gaat over bang zijn in het donker en de kracht van fantasie. Leuk om alleen op je kamer te beleven, maar ook samen aan de keukentafel met het hele gezin. Ook is de voorstelling geschikt voor scholen die met de hele klas willen inbellen.

Slapen op de hooizolder

In de voorstelling gaat Joost voor het eerst logeren bij zijn beste vriend Philip. Philip woont in een grote boerderij en de twee slapen op de donkere hooizolder. Maar dan wordt het toch allemaal een beetje eng. Joost en Philip nemen je in Dag Nacht op Zolder mee op een meeslepend avontuur via de telefoon. Over hoe je als je niets ziet, juist van alles kunt zien. Een spannend én humoristisch, interactief hoorspel, over bang zijn in het donker en de kracht van fantasie.

Angst bespreekbaar maken

Met deze innovatieve voorstelling hoopt het theatergezelschap Garage TDI toch een deel van haar publiek te kunnen bereiken, nu het op dit moment niet mogelijk is om met voorstellingen naar kinderen toe te gaan op scholen en in theaters. Daarnaast is het een manier om in deze moeilijke tijd het onderwerp ‘angst’ op een luchtige manier bespreekbaar te maken bij kinderen. Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen zelf doorspelen met diverse doe-activiteiten gekoppeld aan de voorstelling via de website van Garage TDI.

Uitwisseling met Italië

Dag Nacht op Zolder is onderdeel van Drents JeugdTheater Garage TDI. Het is ontwikkeld naar het idee van het Italiaanse theatergezelschap Campsirago Residenza, afkomstig uit de zwaar getroffen regio Lombardije. Voor mei stond oorspronkelijk een uitwisseling gepland tussen Garage TDI en Campsirago Residenza. Garage TDI is een huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Kijk op www.garagetdi.nl voor meer informatie.