Beroeps-verhalenverteller Loek Boer vertelt Scrooge: een muzikale kerstvertelling

Het plan voor clustering van culturele instellingen in een verbouwd theater De Tamboer staat diep in de ijskast. Foto: DvhN

In theater De Tamboer vertelt Hoogevener Loek Boer zondag 19 december het verhaal van Ebenezer Scrooge. De voorstelling is georganiseerd door Bibliotheek Hoogeveen.

Ebenezer Scrooge is een van de bekendste creaties van Charles Dickens. Scrooge is gierig en altijd onvriendelijk. Waar hij verschijnt, daalt de feestvreugde, zelfs met kerst. Zijn belangrijkste uitspraak is Humbug’ (onzin). Op kerstavond krijgt hij bezoek van zijn overleden compagnon Jacob Marley, die hem vertelt dat drie kerstgeesten hem zijn leven zullen tonen: de geest van het Verleden, het Heden en de Toekomst. Zij voeren hem mee en laten hem beelden uit zijn leven zien. Als die tot hem doordringen, beseft hij te moeten veranderen.

Het verhaal wordt verteld door Loek Boer, ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan als beroeps-verhalenverteller. Marja ‘t Hart – Wijnhorst (fluit en zang) en Wim Oostenbrink (piano) omlijsten het verhaal met prachtige Christmas Carols.

De voorstelling in De Tamboer begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Nieuws

menu