Roelinda en Reinier vertellen over hun (natuur)avontuur in Zuid-Amerika

Een blauwvoet Jan van Gent.

Een blauwvoet Jan van Gent. Foto: Reinier Havinga

Natuurvereniging Zuidwolde heeft Roelinda Alkema en Reinier Havinga uitgenodigd om te vertellen over hun avontuurlijke reis door Zuid-Amerika. Zij zijn dinsdag 19 oktober te gast in De Boerhoorn, aanvang 20.00 uur.

In 2018 zijn Roelinda Alkema en Reinier Havinga een half jaar op reis geweest in Zuid-Amerika. Als leidraad voor deze ontdekkingsreis hebben zij de Andes genomen. Deze bergketen strekt zich van het noorden van Colombia tot het zuiden van Patagonië.

Zij wilden proberen dit zoveel mogelijk te doen zoals ze vroeger als studenten reisden; backpackend, met de rugzak in het openbaar vervoer. Het zuidelijke deel reisden zij in een kampeerbusje. Zo trokken zij door Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië en Chili. Van het noordelijkste puntje: Punto Galinas in de Colombiaanse woestijn, tot het zuidelijkste puntje: het ook voor de Nederlandse historie bekende Kaap Hoorn. Het werd een zeer boeiende belevenis langs vele diverse landen en culturen en landschappen.

Klimaatzones

Het bijzondere van het reizen langs de Andes is de enorme afwisseling van klimaatzones. Van oceaan tot woestijngebieden in het westen, hooggebergte centraal, tropisch regenwoud in het oosten en pool-invloeden in het zuiden. Het leverde heel veel foto’s en verhalen op voor een boeiende trektocht langs de Andes.

Zij nemen de bezoekers graag een stukje mee op hun grote reisavontuur. Hun verhaal wordt verteld en vertoond in de Boerhoorn dinsdag 19 oktober om 20.00 uur. De toegang is vrij. De coronacheck via de QR-code in de Boerhoorn is verplicht.