Populaire rapper Snelle komt met eerste theatertour in De Tamboer: FF tussen ons hoor

Snelle. Foto: Eigen foto

Rapper Snelle komt samen met zijn Lieve Jongens Band op zaterdag 16 oktober naar theater De Tamboer. In zijn eerste theatertour FF tussen ons hoor belooft Snelle een eerlijke show vol muziek, sterke en minder sterke verhalen en inside jokes.

Lars Bos – alias Snelle – is een harde werker die vastberaden is om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen (met een hazenlip) ook een muzikaal verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren. „Doordat ik vrijwel alles relativeer heb ik over alles een – in mijn beleving – interessante mening die ik op authentieke en soms vergezochte wijze in mijn liedjes verwerk. Zo geniet ik echt van het knutselen met woorden en het spelen met de manier waarop ik dingen zeg. Hij houdt het echt. Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.”

1.300.000 streams

Met zijn in 2016 uitgebrachte Vier E en Bijrijder EP was Snelle’s muziek goed voor ruim 1.300.000 streams en plays op platforms als YouTube en Spotify, wat ook werd gestimuleerd door de steun van relevante hiphopinstanties als bijvoorbeeld Puna, FunX en 101barz. Snelle’s sound wordt gekenmerkt door instrumenten als piano, gitaar en saxofoon. Dit, gecombineerd met moderne trapbeats/drums en een authentieke woordkeus en boodschap, zorgt voor een verfrissende en ietwat wavey sound die eerder al te horen was op onder meer Woohah, NewSkoolfest, 10 jaar Puna, Definitie van Hiphop, Keizerrijk en tientallen shows door heel Nederland.

Affiniteit met het creatieve

Zijn (dorpse) vriendengroep blijft belangrijk voor Snelle. Hij is omringd door mensen die soortgelijk grootgebracht zijn en allemaal affiniteit hebben met het creatieve. Snelle zet met zijn muziek en video’s een ‘young independent boys having fun’ cultuurtje neer, waarbij het belangrijk is dat iedereen zijn hart volgt en samen groeit door middel van muziek. Zijn muziek neemt het publiek mee in het studentenleven van nu en al haar verleidingen.

Kaarten zijn beschikbaar via detamboer.nl.

Nieuws

menu