Openluchttentoonstelling van stichting Pride Photo vanaf vrijdag te zien op Koopmansplein in Assen

De Pride Photo Tentoonstelling 2022 is vanaf vrijdag 12.00 uur te zien op het Koopmansplein in Assen. Dit is een van de foto's van Mariam Magsi: Rebels at Heart.

De Pride Photo Tentoonstelling 2022 is vanaf vrijdag 12.00 uur te zien op het Koopmansplein in Assen. De Drentse gedeputeerde Hans Kuipers opent de tentoonstelling, die bestaat uit 20 grote panelen.

Het thema is Celebrating the Unseen , waarmee Stichting Pride Photo de meer ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de LHBTQIA+ gemeenschap onder de aandacht wil brengen.

De tentoonstelling is samengesteld uit bijna 2500 inzendingen uit 41 landen. Naast de winnende foto’s worden ook verschillende urgente, verrassende en mooie ‘Unseen’ beeldverhalen getoond, zoals de mate waarin LHBTQIA+ personen wereldwijd hard getroffen zijn door de pandemie.

Bekladde foto's

De foto’s van de expositie roepen op sommige plekken weerstand op. In Vlissingen en Almere zijn de foto’s beklad met graffiti. Op een van de bekladde foto’s was het geslachtsdeel te zien van een transgender man, deels bedekt met een gouden lint. Op andere foto’s staan naakte lichamen.

Korte teksten op de fotopanelen

De onderwerpen worden toegelicht in korte teksten op de fotopanelen. Wie behoefte heeft aan meer duiding kan een QR-code scannen, waarmee aanvullende informatie en een audio fragment kan worden opgeroepen over de fotograaf, het werk en het onderwerp van de foto(s).

De Pride Photo Tentoonstelling reist sinds 1 april door heel Nederland en zal tot eind december alle provincies aandoen, waaronder nu Drenthe.

De tentoonstelling blijft 3 weken te zien en is gratis te bezoeken tot 14 oktober. Van 8 tot en met 14 oktober is er tijdens de Regenboogweek meer te zien en doen rondom dit thema.

Nieuws

menu