Nieuwe expositie bij het Huus van de Taol

Stilleven van Jet van Oosten. Foto: Huus van de Taol

Anderhalf jaar lang bleven de witte muren van het Huus van de Taol leeg, maar nu hangen er weer kunstwerken van verschillende kunstenaars.

De blikvanger van deze expositie is de grote foto van een os in de Drentse natuur. Deze is gemaakt door Karin Broekhuijsen uit De Kiel. Andere werken die de witte muren vullen zijn van Nicola Rozemeijer, B.C. Toebak,C.E. Schreuder, Jet van Oosten, Arthur Martin, Barbara v.d. Laarse en Lidwien Chorus.

Houtsnede, lithowerken, foto’s en aquarel schilderijen, er is een variatie aan verschillende werken en grondstoffen. Een nieuwe samenwerking met Kunstplaza Schurer uit Assen zorgt ervoor dat er nu elk half jaar andere kunst te bekijken is bij de streektaalorganisatie in Beilen.

Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen. De deuren van het Huus van de Taol zijn op maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 13.30 uur.

Nieuws

menu