Na amper zes weken verwelkomt het Cuby + Blizzards Museum in Grolloo al de duizendste bezoeker voor expositie ‘Harry Muskee 80 jaar’. Fan Dita Duijndam wordt in de watten gelegd tijdens haar bezoek

=Dita Duijndam met haar zus en broer, met links conservator Sjoerd Looijenga. Foto: C+B Museum

Het C+B Museum in Grolloo verwelkomde zaterdag, amper zes weken na de opening van de tentoonstelling ‘Harry Muskee 80 jaar’, de duizendste bezoeker aan de expositie. Dita Duijndam uit Sappemeer bezocht samen met haar zus uit Zuidlaren en broer uit Balinge de nieuwe expositie in het museumboerderijtje in Grolloo.

Duijndam werd verrast toen conservator Sjoerd Looijenga en gastheer Hans Vons haar lieten weten dat zij de duizendste bezoeker was. ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt bij een bezoek aan een museum of zo. Ik vind het geweldig’, zegt Duijndam.

De inwoonster van Sappemeer werd verrast met een mooi boeket bloemen en ook ontving zij het boek Somebody will know someday van Koert Broersma, met vele interviews met mensen die Harry Muskee goed hebben gekend. Verder kreeg het drietal gratis toegang tot het museum.

Duijndam is een echte fan van de muziek van Cuby & The Blizzards. ‘Ik heb Harry Muskee in het verleden wel zien optreden en daarnaast luister ik graag naar de muziek van C+B. Ik had op de website al verschillende dingen over de expositie gezien en was ook al eens bij café Hofsteenge geweest. Ja, dan wordt het wel tijd om het museum eens te bezoeken’, vertelt ze.

Complete verrassing

‘Wij hebben jaarlijks een broer- en zussendag en kozen dit jaar het museum in Grolloo. Dit is een complete verrassing.’

Voor het bestuur van het C+B Museum is het een verrassing dat al na ruim vijf weken de duizendste bezoeker welkom kon worden geheten. De tentoonstelling is vanaf 10 juni voor het publiek geopend en niet de gehele week te bezoeken, maar van donderdag tot en met zondag.

‘Het is heel fijn dat onze expositie zo goed wordt gezocht’, vindt conservator Looijenga zaterdagmiddag. ‘Er is heel veel animo, niet alleen vanuit het Noorden, maar vanuit het gehele land. Het blijkt dat deze tentoonstelling over het leven van Harry Muskee een schot in de roos is.’

Nieuws

menu