NNO Amselkwintet geeft kamermuziekconcert

Het Amselkwintet bestaande uit uit Sergei Bolotny op viool, Yu Li op viool, Merel Willers-Hunveld op altviool, Kate Harris op cello en Finne van der Maar op contrabas.

Het Amselkwintet bestaande uit uit Sergei Bolotny op viool, Yu Li op viool, Merel Willers-Hunveld op altviool, Kate Harris op cello en Finne van der Maar op contrabas. Michiel Klep

Hoogeveen - Het Amselkwintet van het Noord Nederlands Orkest speelt zondag 3 maart werken van Dvorák en Moessorgski in De Tamboer. Aanvang 20.15 uur.

Het kwintet bestaat uit Sergei Bolotny op viool, Yu Li op viool, Merel Willers-Hunveld op altviool, Kate Harris op cello en Finne van der Maar op contrabas.

De Tsjechische componist Dvorák wordt beschouwd als één van de belangrijkste componisten van het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Hij is vooral beroemd van zijn machtige Celloconcert en zijn ontroerende kamermuziek. Hij schreef negen symfonieën, waarvan de nummers 7, 8 en 9 uitblinken van populariteit en het meest uitgevoerd worden.

Modest Moessorgski

Modest Moessorgski werd opgeleid tot officier maar was meer geboeid door de muziek. Hij componeerde voor piano maar vele van zijn werken zijn postuum door anderen georkestreerd, onder andere door Ravel. Na voorspoedige jaren raakte zijn leven in verval en was alcohol de oorzaak van zijn vroege dood op 42 jarige leeftijd in St. Petersburg. De pianocyclus Schilderijen van een Tentoonstelling is zelfs door Emerson, Lake & Palmer bewerkt als symfonische rock.

Kaarten zijn te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.