Molukse broers The Timisela Brothers verbinden tijdens Empowerment-sessie

Henry en Joshua Timisela.

Henry en Joshua Timisela. Ed Leatemia Fotografie

Hoogeveen - Theatermakers Henry en Joshua Timisela, twee broers van Molukse afkomst die opgegroeid zijn in het Betuwse Tiel, komen zaterdag 3 februari naar Hoogeveen voor een Empowerment-sessie.

Hoogeveen - Theatermakers Henry en Joshua Timisela, twee broers van Molukse afkomst die opgegroeid zijn in het Betuwse Tiel, komen zaterdag 3 februari naar Hoogeveen voor een Empowerment-sessie. De gebroeders timmeren de laatste drie jaar flink aan de weg. In 2015 realiseerden zij de speelfilm 'Jefta' (Maluku Cinema), die op eigen kracht via crowdfunding werd gefinancierd en uitgebracht.

Het Geheim van The Brothers Timisela 

Na vertoningen in diverse filmhuizen waaronder ook grote theaters als Pathé Tuschinski, Schouwburgplein en Cinema Buitenhof bleek het traject, project en de productie een groot succes. Om de nabewerking van deze film te financieren ontwikkelden de broers het theaterstuk Het Geheim van The Brothers Timisela (2015-2016) over het volgen van je dromen, brengen van offers en maken van keuzes. De bedoeling was om de voorstelling maar vijf keer te spelen. Uiteindelijk bereikten ze een groot publiek in ruim 40 theaters, waarbij alle voorstellingen vrijwel uitverkocht waren. Een vervolg kon niet uitblijven en volgde de voorstelling ‘Enkeltje Toekomst’waarmee een nieuw publiek de weg naar het theater wist te vinden.

Ruim 50.000 mensen bezochten de producties van deze Molukse broers. Omdat de broers sinds de release van hun speelfilm immer mochten rekenen op zoveel support wil zij, zoals ze zelf omschrijven, 'iets terug doen'.

Inzichten

 Met hun Empowerment-sessies touren zij door het land om hun ervaringen te delen en in de hoop dat het tot inzichten mag leiden en elkaar hiermee te inspireren. Tijdens deze sessie vertellen de gebroeders wat hun vertrekpunt was geweest om te komen waar ze nu zijn. En in hoeverre de Molukse achtergrond daar een rol in heeft gespeeld. Het is een voorproef van de Masterclass Op Eigen Kracht die zij elders in het land verzorgen.

De Empowerment-sessie vindt plaats op zaterdag 3 februari in Het Oor, Van Goghlaan 7 en begint om 14.00 uur. Gratis entree.