Kunstzinnige verrassing voor bezoekers van Huize Venendal

Een werk van Janneke Hengst. Janneke Hengst

Hoogeveen - Aan de Hoofdstraat 9 in Hoogeveen, in het monumentale pand Huize Venendal, is Kunsthuis Venendal gevestigd. Niet alleen is het pand het waard om eens goed te bekijken, ook achter de voorgevel van het rijksmonument schuilt een verrassing.

In 2018 begon een kleine groep kunstenaars aan het avontuur genaamd Stichting Cultuurhuis Drenthe. Een van de hoofdactiviteiten is het verzorgen van exposities in de galerie aan de Hoofdstraat. „En dat is best wel kunst van niveau”, zegt Anneke Leutscher van de stichting. „De ruimte in Kunsthuis Venendal is ook groter dan menigeen denkt. Kunstenaars exposeren hier graag. Er is een café-ruimte, winkeltje vol met kunstitems onder de 100 euro en de L-vormige galerie.”

Voorjaarsexpositie is zomerexpositie

De hele zomer is de voorjaarsexpositie met werken van Janneke Hengst (schilderijen), Marjan Smit (glaskunst en grafiek) en Annalies Hoornweg (keramiek) te bekijken. Anneke Leutscher: „De expositie was net begonnen toen we dicht moesten in verband met corona. We hebben, toen Kunsthuis Venendal weer open mocht, besloten de expositie te verlengen tot 1 september.

Kunsthuis Venendal aan de Hoofdstraat 9 in Hoogeveen is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur. De toegang tot de galerie is gratis.

www.kunsthuisvenendal.nl