Kunstroute Spaarbankbos geopend

Sonja van der Meer, directeur Stichting Het Drentse Landschap, opende de beeldententoonstelling in het Spaarbankbos. Foto: Hero Moorlag

Sonja van der Meer, directeur Stichting Het Drentse Landschap, heeft zaterdagmorgen de opening verricht van de kunstroute in het Spaarbankbos. Er waren ruim 60 belangstellenden aanwezig.

26 kunstenaars uit heel Nederland exposeren hun werken in de natuur. Het thema dit jaar is Buitenlucht, maar ook in de Spaarbankhoeve zijn meerdere kunstwerken te bewonderen. De route is anderhalve kilometer lang en alle kunstwerken zijn voorzien met bordjes. Daarop staat soms uitleg, maar soms ook alleen maar de naam van de kunstenaar. De route start op de parkeerplek bij de Spaarbankhoeve.

Initiatiefnemers van de expositie zijn Jerry Bisschop en Sejo Slingenberg. Zij organiseerden al zes keer eerder samen de expositie, twee jaar geleden voor het eerst in het Spaarbankbos. Het kunstproject wordt, net als twee jaar geleden, samen met Stichting Het Drentse Landschap en de Spaarbankhoeve gehouden.

De beeldententoonstelling Buitenlucht is te bewonderen van 1 juni tot 1 oktober. Gedurende de looptijd worden de kunstwerken overgegeven aan de natuur en al de zon, wind en regen invloed hebben.

Nieuws

Meest gelezen