Jimmy Diamond speelt in december in Het Podium. Bacon Fat Louis, met Rik Penninga uit Hoogeveen op drums, is support act

Jimmy Diamond.

Jimmy Diamond. Foto: Maaike Ronhaar / Maron Stills

Jimmy Diamond speelt 18 december in Het Podium in Hoogeveen. Fans van Jim James, Ray LaMontagne en Richard Swift zullen de eigenzinnige sound van deze band zeker waarderen. Bluesband Bacon Fat Louis opent de avond in Het Podium.

Een leuk detail: drummer Rik Penninga uit Hoogeveen speelt in Bacon Fat Louis.

‘Jimmy Diamond presenteert met rauw gitaarwerk en pedalsteel een episch geluid van een nieuwe morgen. De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar er stroomt een soortgelijk DNA door hun muzikale bloedbanen. In het najaar van 2020 verscheen de eerste officiële release Airplane. Deze single baande de weg voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock’, aldus Baukje Joosse-Krikke van Het Podium.

Bacon Fat Louis

‘Verwacht bij deze band geen gelikte, academische gitaarsolo’s, maar een zelfgemaakte cigar box gitaar, bluesharp, een dansbaar ritme en enorm veel bezieling! En ja, er zijn invloeden van Jack White, R.L. Burnside en Son House. De mannen van Bacon Fat Louis laten zien dat ze zijn geboren voor de blues’, aldus Joosse-Krikke.

Kaarten zijn hier te krijgen.