Jeugdtheater Garage TDI maakt documentaire over Broekstreek in Midden-Drenthe

Ter illustratei Foto: Shutterstock

Het Drents Jeugdtheater Garage TDI start dit voorjaar met de opnames van een documentaire over dorpen in de zogeheten Broekstreek in Midden-Drenthe. De naam luidt Vrijheid in de Broekstreek.

De documentaire wordt gemaakt in het kader van het project Culturele Gemeente Midden-Drenthe. Inwoners van de dorpen Balinge, Garminge, Mantinge, Mantingerdijk spelen een centrale rol in de documentaire. Zij zullen zowel hoofdrollen vertolken als helpen bij de productie van het project.

Kunstvormen

De hoofdvraag die de makers met de film willen beantwoorden is: ‘Wat betekent vrijheid voor jou in relatie tot de omgeving en tijd waarin je leeft?’ Om een antwoord op de vraag te krijgen, worden inwoners gevraagd hun ideeën met de makers te delen. Deze worden vervolgens tot verbeelding gebracht in een kunstvorm die de inwoners zelf kiezen, zoals theater, muziek of fotografie.

Inwoners kunnen zich voor de eerste informatiebijeenkomst op 21 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar vrijheidbroekstreek@garagetdi.nl .