Jeugdorkest Symfonica in D gaat online

Jongeren koor en orkest Symfonica in D tijdens een voorgaande editie. Foto: S VELDEMA

De inschrijving is geopend. Symfonica in D, het grote jaarlijkse Drentse projectorkest voor jongeren van 7 tot en met 20 jaar, wordt in een speciaal jasje gestoken. Omdat het project afgelopen najaar niet door kon gaan is van deze editie een online versie gemaakt. De Drentse zangeres Martijje schreef speciaal hiervoor een lied, getiteld ‘Zelfs dan’.

Het projectorkest is voor leden van bestaande jeugdorkesten, jeugdkoren, schoolorkesten, leerlingen van particuliere muziek- of zangdocenten en muziekscholen uit Drenthe. Deelname is gratis. Alle soorten muziekinstrumenten zijn welkom in dit orkest. Ook wordt er een projectkoor gevormd. Het doel is: Samen muziek maken. Inschrijven kan tot eind mei via de website van Symfonica in D.

Muziek is er altijd

Het nummer ‘Zelfs dan’ gaat over muziek. Muziek is er altijd. Als alles anders gaat dan je zou willen en dingen niet doorgaan kun je altijd luisteren naar muziek en muziek blijven maken. Het lied zal in een arrangement van Wijnand van Klaveren worden uitgevoerd door tientallen jonge musici en leden van kinderkoren uit de hele provincie. De laatste jaren deden zo’n honderd jonge muzikanten en zangers mee aan deze happening en de organisatie hoopt ze allemaal terug te zien bij de online versie van het projectorkest. Ook nieuwe deelnemers zijn welkom!

Wegens corona vinden de repetities online plaats. Alle muziekpartijen kunnen via de website Symfonica in D na aanmelding worden gedownload en met de eigen muziekdocent worden ingestudeerd. De organisatie hoopt voor de zomer opnames van alle deelnemers te maken. Op 31 oktober tijdens de live-editie van Symfonica in D in het Atlas Theater in Emmen wordt het nummer alsnog live gezongen en gespeeld.

Symfonica in D wordt jaarlijks georganiseerd door De Kunstbeweging Emmen, Stichting Kunst & Cultuur, ICO in Assen, Scala Hoogeveen en Meppel en vele particuliere muziekdocenten uit heel Drenthe. Deze editie van het project wordt financieel ondersteund door Provincie Drenthe, Gemeente Emmen, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe en Stichting Ru Sevenhuijsen.

Nieuws

menu