Gert Oosterwijk en Jan Abercrombie exposeren in de Eikstaete

Een van de werken van Gert Oosterwijk.

Een van de werken van Gert Oosterwijk. Foto: Gert Oosterwijk

Gert Oosterwijk en Jan Abercrombie exposeren hun schilderijen vanaf 25 maart bij de huisartsenpraktijken van de Eikstaete aan de Van Limburg Stirumstraat.

Gert Oosterwijk schildert en tekent al sinds zijn jeugd. In zijn ouderlijk huis nam cultuur een belangrijke plaats in. Hij is een autodidact die vele jaren door middel van cursussen en workshops zijn kennis heeft kunnen verdiepen. Hij werkt met veel verschillende materialen zoals pen en inkt, aquarel, pastelkrijt, olieverf en de laatste jaren maakt hij ook etsen. Zijn voorkeur heeft het werken op papier met pen en inkt, krijt en ets. De aquarel vaak als basis voor gemengde techniek. Het is geen wonder dat het landschap veel terugkomt in zijn werk omdat hij al 30 jaar in het schilderachtige Reestdal woont. Naast tekenen/schilderen van landschappen tekent hij graag portret en model. Hij is lid van Kunstenaarsverenging Palet in Zwolle en schilderscollectief Zelus in Hoogeveen.

Landschappen vanuit herinnering

Jan Abercrombie schildert inmiddels al zo’n 25 jaar. Hij heeft lessen gevolgd bij beeldend kunstenaars Klaas Bil, Gerard van de Weerd en Peter Geerts. Hij werkt met acryl en olieverf en zijn onderwerpen variëren: landschappen vaak vanuit herinnering, zijn tuin met bloemen, maar ook dieren en mensen. Hij schildert zowel op kleine als op grote doeken. Ook hij is lid van schilderscollectief Zelus, een groep van bevlogen schilders en tekenaars in Hoogeveen.