Geert Oldenbeuving exposeert niet eerder vertoonde werken

Het landschep getiteld Goede morgen Drenthe. Geert Oldenbeuving

Hoogeveen - De Hoogeveense kunstschilder Geert Oldenbeuving toont vanaf vandaag niet eerder geëxposeerde werken in medisch centrum De Weide.

Afgelopen winter sloot hij zich veelal af van de wereld om hem heen. Zocht de stiltes en de rust en kwam zo tot nieuwe inzichten. Wars van storende elementen die men in het leven tegenkomt en inzicht in de vergankelijkheid van de mens die daarmee gepaard kan gaan, kwam hij tot zijn nieuwe thema: Verstilde landschappen. Landschappen waar men met een muziekje en een open haard, lang naar kan zitten staren.

„Een mooi thema na mijn uitbundige schilderijen ‘Hanging Trees’”, vindt hijzelf. Nu dus hemelsblauwe luchten boven heidepartijen en Drentse vennen, zonsondergangen bij Drentse rietplassen en mist in het boerenleven. „Allemaal onderwerpen die dicht bij de mensen staan, heel toegankelijke kunst.”

Groot en meeslepend

De werken zijn gemaakt met een techniek die men nog niet eerder van hem zag. „Groot en misschien meeslepend. Wat kan je allemaal doen met verf? Die vraag spookt altijd door mijn hoofd.”

Een blijvende inspiratie is en blijft voor Oldenbeuving: water. Natuurlijk schuwt hij de experimenten niet met paletmes zoals ‘City in Water’ of ‘Face Yourself in Water’; altijd op zoek naar nieuwe vindingen.

Verstilde landschappen is te bekijken tot en met april in medisch centrum De Weide.