Foodsteps, een wandelbeleving maar dan nét even anders

De voorkant van de Footstepsfolder. Foto: Stichting Toeristische Promotie Zuid West Drenthe

Met een unieke startsensatie, een routebeschrijving via de app die je met begeleidende filmpjes ook nog een kijkje achter de boerderijdeuren biedt, is er weer een mooie beleving toegevoegd aan het wandelpalet van de Oer-provincie Drenthe.

Dat Drenthe een wandelprovincie bij uitstek is, is bekend. Ook de langere wandelingen, de zogenaamde Hikes, zijn niet onbekend, maar met deze Foodsteps wil de Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe toch iets bijzonders toevoegen aan de lijst van wandelingen in en om de gemeentes Hoogeveen, Zuidwolde, Midden-Drenthe en Westerveld.

Met deze samenwerking ter verkrijging van LEADER subsidie waarmee de economie op het platteland gestimuleerd wordt, is al eerder The Nature Game in Dwingeloo gestart. Met de lancering van Foodsteps komt de omgeving van Ruinen in de spotlights te staan en vooral ook de voedselproducerende bedrijven langs de route.

VR-experience

De Drenthe Hike Foodsteps is een wandelbeleving die start bij Luning’s Restaurant. Je wordt hier warm onthaald in een schitterend monumentaal boerderijpand. Je mag hier plaatsnemen in de ‘woonkamer’ van boer Egbert Stellink. Door een VR-experience, stap je letterlijk in zijn leven op de oude boerderij.

Daarna ga je zelf op pad. Je navigeert met je mobiel langs de molen, het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, de schaapskooi, door het Nationaal Park, Theehuys Anserdennen en langs de boerderijen. Onderweg bekijk je deze boerderijen middels zes mini documentaire films (gemaakt door Anke Teunissen) van een paar minuten. De meeste locaties kun je ook bezoeken.

Podcast

Tussen de ‘rustpunten’ en filmpjes kun je luisteren naar een podcast van Theo Spek, landschapshistoricus, waarin hij vertelt hoe het landschap is ontstaan. Je eindigt de wandeltocht bij ‘t Vershuus te Ruinen waar de (h)eerlijke producten van de boeren te koop zijn. De wandeltocht met VR-experience is te boeken op: www.drenthehikes.nl/boeken

Nieuws

menu