Filmhuis toont rechtbankdrama met religieus thema

Scene uit The Childrens Act. BBC

Hoogeveen - Filmhuis Hoogeveen vertoont dinsdag 12 maart en maandag 18 maart de Engelse film The Children Act. Aanvang 20.15 uur.

Een existentioneel drama over het leven dat schuilgaat achter de grote beslissingen. Een intelligente film naar de gelijknamige roman van schrijver/scenarist Ian McEwan, met een prachtige hoofdrol van Emma Thompson. Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

Jehova's getuige

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt.

Door The Children Act stroomt een religieus thema. Enerzijds een jonge terminaal zieke Jehova’s getuige die een bloedtransfusie weigert. Anderzijds de kinderrechter die als een god moet oordelen of dit rechtvaardig is.

Nieuws

Meest gelezen