Excursie naar Engbertsdijksvenen

Natuurgebied Engbertsdijksvenen is de habitat voor veel libellen. Op de foto een bandheidelibel. Foto: Picasa

Natuurvereniging Zuidwolde houdt zaterdag 4 september voor het eerst sinds lange tijd weer een excursie. De vereniging bezoekt die dag het natuurgebied Engbertsdijksvenen nabij Westerhaar.

Staatsbosbeheer heeft veel herstelwerk gedaan om het natuurgebied te beschermen. Het gebied is vooral beroemd om zijn vele bijzondere libellensoorten. Er leven adders en zandhagedissen in het gebied en omdat de vogeltrek begonnen is, kunnen de wandelaars mogelijk ook bijzonderheden op vogelgebied zien. Lid Edwin de Weerd van de natuurvereniging heeft er veel onderzoek gedaan en is de gids deze dag.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Iedereen dient wel eigen lunch mee te nemen. „We verwachten van de deelnemers dat zij hun verantwoordelijkheid kennen en ofwel gevaccineerd zijn ofwel beschikken over een geldige negatieve coronatest”, zegt een van de organisatoren.

Het vertrek is om 9.00 uur vanaf parkeerterrein bij Tonckenshuys in Zuidwolde en voor zover mogelijk en gewenst rijden we met elkaar. Rond 16.00 uur is de verwachting dat dat de groep weer terug is.

Nieuws

menu