Erwin Java met Di Reed op Bluesfestival Hoogeveen

Erwin Java en Di Reed. Hans Schoo

Hoogeveen - Gitarist Erwin Java komt zaterdag 16 november samen met zijn band én de Amerikaanse soul-, jazz- en gospelzangeres Di Reed naar De Tamboer. Ze spelen dan op de veertiende editie van het Bluesfestival Hoogeveen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Laurence Jones Band, Boo Boo Davis, Julian Sas, Too Slim And The Taildraggers en The Hoochies naar Hoogeveen afreizen. Het programma wordt de komende weken nog aangevuld. Kaarten voor het Bluesfestival zijn nu al te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Erwin Java

Gitarist Erwin Java behoeft nauwelijks meer introductie. Met zijn bijdrage aan White Honey, Herman Broods Wild Romance en maar liefst 25 jaar Cuby & the Blizzards heeft hij een waanzinnige staat van dienst. En als medeoprichter van King of the World maakte hij (inter)nationaal furore, met vier uitstekend ontvangen albums. Maar omdat er nog zoveel andere uitdagingen zijn, liet Erwin deze band in 2018 achter zich. Op zijn soloalbum Keepin’ it Real laat hij zijn licht schijnen op klassiekers uit de soul-, jazz- en blueshistorie. Samen met musici Bas Mulder (keyboard, zang), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof (drum, zang) speelt Erwin Java deze songs tijdens fantastische liveshows.

Di Reed

Op het Bluesfestival wordt Erwin Java vergezeld door de uit Houston, Texas afkomstige zangeres Di Reed. De soul-, blues- en gospelzangeres zong al tijdens diverse wereldtournees als achtergrondzangeres van Rod Steward. Al snel was Rod zo onder de indruk van haar kwaliteiten, dat ze ook nummers als leadzangers vertolkte.

Erwin en Di speelden eenmaal eerder samen, tijdens een zeer geslaagd gelegenheidsoptreden in 2016 in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Naast songs van Keepin’ it Real, zullen ze ook andere pareltjes uit de blues, jazz en soul ten gehore brengen.

Nieuws

menu