Ensemble Consequens in de Mariakerk in Ruinen

Ensemble Consequens

Ensemble Consequens SCK Beilen

Ruinen - Het Ensemble Consequens, de voortzetting van het bekende vocale kwintet Sequens, treedt zondagmiddag 31 maart op onder leiding van de tenor Han Warmelink. Het concert begint om 15.30 uur.

In Consequens werken zangers samen met enkele instrumentalisten om uitdagende barokmuziek ten uitvoering te kunnen brengen.

Op deze dag bestaat de begeleiding uit twee violen en een basso continuo, een ideale omvang voor de intieme en prachtige Mariakerk.

Het programma, verwijzend naar de lijdenstijd, is opgebouwd rond twee toonaangevende werken van de Duitse grootmeester Heinrich Schütz, werkzaam geweest als Kapellmeister in Dresden, aan het hof van de keurvorst van Saksen. "Die Sieben Worte Jezu Christi am Kreutz" is een kort oratorium, waarin de laatste woorden van Jezus worden weergegeven. Vervolgens klinken delen uit Schütz "Muzikalische Exequien", een uitvaartmis met o.a. een kyrië en een gloria.

Het concert begint met muziek van Johann Ludwig Bach en eindigt met twee korte werken van Dietrich Buxtehude en nog een werk van Heinrich Schütz.