Drentse beelden op NK Living Statues in Valkenburg

Saar maakt schoon in Valkenburg. DEMA fotografie

Valkenburg - Vier Drentse beelden streden zondag mee om de titel Nederlands Kampioen Living Statues in Valkenburg. Het deelnemersveld bestond uit 32 professionele beelden uit heel Nederland. De meest uiteenlopende creaties waren te zien en het was dan ook gezellig druk in het toeristische Valkenburg.

De vier unieke levensechte personages staan regelmatig op festivals om hun act te tonen aan publiek. De acts zijn dan ook tot in detail uitgewerkt om het publiek in verwondering te brengen. Creativiteit, talent, interactie met het publiek, kostuumdesign komen samen in de act en zorgden ervoor dat mensen met verbazing meegenomen worden in het verhaal. Femke stond met de act ‘Dirigent’ voor dames die het Limburgs volkslied ten gehore brachten. Geert stond met de act ‘Mr. Moneypenny’ midden op zijn monopolybord en speelde het spel met het publiek. Albertje was weer in de huid gekropen van Saartje (Swiebertje) en sopte heel Valkenburg vakkundig schoon. Hillie, uitgedost als Delftsblauwe dame, bespeelde het publiek met haar accordeon met de act ‘Tulpen uit Amsterdam’. Er werd flink meegedeind met het bekende volkslied.

Het NK Living Statues werd voor de negende keer georganiseerd door Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul. De organisatie maakte vooraf een selectie welke beelden mee mochten strijden voor de titel om het topniveau te behouden. De titel ging dit jaar naar de act ‘de chagrijnige man’, die in 2005 ook al Drents kampioen werd tijdens het evenement Stiefkiekn.

Het Beeldenkabinet, gerund door Albertje Sok en Hillie Weerman-Smits, verzorgt al jaren de beelden voor het landelijk bekende Stiefkiekn, de Open Drentse Kampioenschappen levende standbeelden. Dit jaar vindt Stiefkiekn plaats op 8 juli in het centrum van Westerbork met circa 40 levende standbeelden. Stiefkiekn is uitgegroeid tot een internationale wedstrijd met beelden uit Portugal, Argentinië, Duitsland en natuurlijk Nederland.

www.beeldenkabinet.nl

Nieuws

menu