Drents Museum mag de deuren vanaf 5 juni openen. Bezoekers kunnen weer genieten van kunst van Henk Helmantel, Matthias Weischer en Tamara Muller

De opening van de tentoonstelling Helmantel. Foto: Sake Elzinga

Het Drents Museum opent na driekwart jaar komend weekend weer de deuren. Bezoekers kunnen dan eindelijk weer blikken werpen op de tentoonstellingen van Henk Helmantel, Matthias Weischer en Tamara Muller.

Deze tentoonstellingen zijn verlengd. Zo presenteert het museum in de grote zaal de tentoonstelling Henk Helmantel - Meesterschilder. De schilderijen van Matthias Weischer, een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst, zijn nog tot en met 27 juni te zien in de Abdijkerk. En vanaf het heropeningsweekend is de tentoonstelling PLAY van Tamara Muller voor het eerst te zien.

Maatregelen

Algemeen directeur Harry Tupan: „De tijdelijke sluitingen hebben een enorme impact gehad op het Drents Museum. De coronamaatregelen blijven met de heropening van kracht. Zo wordt de bezoekersstroom in het museum gereguleerd door uitsluitend online tickets met tijdvakken aan te bieden, zijn er herinneringsstickers aanwezig en is het dragen van een mondkapje verplicht.”

Zonder mondkapje komen bezoekers het museum volgens Tupan niet in. „Daarnaast zijn er extra hygiënerichtlijnen voor bezoekers en museummedewerkers. Op verschillende plekken in het museum zijn dispensers aanwezig om de handen te desinfecteren en er wordt extra schoongemaakt.”

Vanaf dit weekend zijn ook Bar Brasserie Pingo en de Museumshop ook weer geopend.

Nieuws

menu