Dirk Scheele komt naar De Tamboer met In Holland staat een Huis

Dirk Scheele. Foto: Gerhard Witteveen

Kinderpopster Dirk Scheele speelt zondag 5 september zijn vrolijke popconcert In Holland staat een Huis (2+) in De Tamboer.

Dirk speelt de allerleukste 0ud-Hollandse liedjes voor jong en oud, maar dan natuurlijk helemaal op z’n Dirks. Hij steekt grote hits als Ik zag twee beren , Op een Klein stationnetje en Helikopter in een heel nieuw jasje. Wat te denken van Hoofd, schouders, knie en teen in een swingende funk en skaversie en In de maneschijn in een fluisterversie? Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als Ik heb een tante in Marokko uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands.

Als klap op de vuurpijl daagt Dirk het publiek uit om samen met hem ter plekke een nieuw Hollands liedje te maken. Maar natuurlijk zullen een aantal van Dirk’s eigen kinderhits ook niet ontbreken.

Dominante speler

Dirk Scheele is al jarenlang een dominante speler in de kindermuziekindustrie en schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Hij begon zijn muzikale carrière als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Dirk is immens populair onder de jonge doelgroep van 2 tot 7 jaar. Kinderen kennen Dirk uit het theater, waar hij wekelijks gemiddeld drie keer optreedt. Ook is hij bekend van Nickelodeon en YouTube met zijn populaire series. Op YouTube krijgen zijn video’s maandelijks 1,5 miljoen weergaven en telt zijn kanaal 50.000 abonnees. In 2020 heeft Dirk een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn tomeloze inzet voor het welzijn van kinderen via muziek.