De triggers van cabaretier Rayen Panday

Rayen Panday vraagt zich af wat er nog écht speciaal is op 17 oktober in De Tamboer. Daniël J. Ashes

Hoogeveen - Cabaretier Rayen Panday vraagt zich zaterdag 17 oktober in De Tamboer tijdens zijn vijfde solovoorstelling af wat er nog echt speciaal is.

Want tegenwoordig is alle nieuws ‘breaking’, moet er bij elke foto staan of deze zónder filters is genomen en worden we continue getriggerd door van alles en nog wat. Alles en iedereen moet bijzonder zijn, inclusief jezelf. Maar heeft deze overvloed van triggers niet juist een averechts effect? Rayen haalt de trekker over en dwingt het ene na het andere lachsalvo af met zijn observaties.

Trigger

Rayen Panday vertelt de grappigste verhalen over zijn leven en zichzelf, maar zingt tijdens zijn show ook nummers. Hij begeleidt zichzelf hierbij op piano. Met een natuurlijke en ontspannen houding op het podium, schaart Rayen zich in de traditie van grote Amerikaanse komieken als Eddie Murphy en Jerry Seinfield.

Stand-up comedian

Tijdens zijn rechtenstudie deed hij mee aan een open podium, waarna hij werd gevraagd om mee te doen aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Toen hij hier de persoonlijkheidsprijs won, besloot hij actief als stand-up comedian aan de slag te gaan. Hij werd in 2016 lid van Comedytrain en werd als één van drie Nederlandse comedians gevraagd om zijn eigen Netflix-special op te nemen, waarmee zijn internationale succes nog groter werd.

Kaarten voor zijn show Trigger zijn te koop via www.detamboer.nl of aan de kassa van De Tamboer.