Blaudzun, Her Majesty, Michelle Davids en The Bruceband geven in september concert in de tuin van theater De Tamboer

Blaudzun.

Blaudzun. Foto: Andreas Terlaak

Blaudzun, Her Majesty, Michelle David & the True-tones en The Bruceband geven in september een concert in de tuin van theater De Tamboer in Hoogeveen.

Eerder was er al een kinderpopconcert van Dirk Scheele bevestigd. De kaartverkoop is gestart via www.hetpodium.nl en www.detamboer.nl, er is beperkte capaciteit.

De vorige tuinconcerten in september en juli, met onder andere Def Americans, The Fortunate Sons, The Kik, Van Dik Hout en Frank Boeijen, waren snel uitverkocht.

De Tamboer en Het Podium werken bij de tuinconcerten met vaste zitplaatsen. Bezoekers zitten op 1,5 meter afstand van elkaar, waarmee wordt voldaan aan de huidige geldende coronamaatregelen. Doordat overal de 1,5 meter afstand wordt gehanteerd is het niet nodig om een vaccinatiebewijs of coronatoegangsbewijs te tonen bij bezoek aan het theater.

Her Majesty

Ter ere van het vijftigjarig jubileum van het legendarische Crosby, Stills, Nash & Young album Déjà vu neemt Her Majesty de aanwezigen meer terug naar de gloriedagen van CSNY. Tijdens dit tuinconcert op vrijdag 3 september in Hoogeveen speelt Her Majesty het meesterwerk Déjà vu integraal met klassiekers als Teach Your Children, Almost Cut My Hair, Our House en Carry On , aangevuld met het mooiste en beste van het overige CSNY-repertoire.

Blaudzun

Blaudzun komt zaterdag 4 september naar Hoogeveen en zal in aangepaste bezetting een semi-akoestisch tuinconcert verzorgen. Daarbij zal hij songs van zijn eerdere albums vertolken, maar ook al een voorproefje geven van zijn nieuwe album, dat in januari 2022 zal verschijnen. Na een periode van relatieve stilte maakte Blaudzun afgelopen maanden indruk op radio en tv met zijn single Real Hero. Het lied was onder meer Topsong bij het Nederlandse Radio 2 en kreeg veel airplay in Duitsland. Half juni dropte hij een tweede albumtrack: Running To Meet The Sundown. Na de zomer volgen nog enkele nieuwe songs.

Michelle David & the True-tones

Vrijdag 10 september brengen Michelle David & the True-tones een tuinconcert vol hoopvolle, krachtige muziek. Op zoek naar de roots van hun geliefde muziekgenres rhythm & blues en soul, ontdekten Onno Smit en Paul Willemsen de gospel. Ze werden gegrepen door de pure energie van nummers van The Soul Stirrers, The Zion Travelers, Sister Rosetta Tharpe en Shirley Ann Lee. Samen met de Amerikaanse Michelle David begonnen ze zelf met het verspreiden van de ware boodschap van muziek: liefde, eenheid en saamhorigheid. Michelle David & the True-tones groeide uit tot een band met een geheel eigen stijl. In de afgelopen vijf jaar omarmde de band invloeden van traditionele gospel tot afrofunk, van soul tot calypso en Marokkaanse gnawa.

The Bruceband

Al ruim 16 jaar is The Bruceband een begrip bij Springsteen-kenners in binnen- en buitenland. De tributeband speelt al jarenlang avondvullende shows met songs uit het volledige repertoire van The Boss: Bruce Springsteen. Het streven? Een show neerzetten zoals je van The Boss en zijn E-Street Band zou verwachten. Met perfect op elkaar ingespeelde bandleden, spetterende energie en een heerlijk enthousiasme zit dat wel goed. “Plezier op het podium maken en drie uur lang alles geven”, dat is hun motto.

Dirk Scheele

Zondag 5 september geeft kinderpopster Dirk Scheele een tuinconcert: In Holland staat een huis. Dirk steekt grote oud-Hollandse hits als Ik zag twee beren, Op een grote paddenstoel, Cowboy Billie Boem en Helikopter in een heel nieuw jasje tijdens dit meezingfeest voor jong en oud.

Dirk verrast met liedjes als Hoofd, schouders, knie en teen in een swingende funky versie en In de maneschijn in een fluisterversie. Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als Ik heb een tante in Marokko uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands.