Betoverde zwanen op de bühne van De Tamboer

Een scene uit Het Zwanemeer. Charkov City Opera & Ballet

Hoogeveen - Het Zwanenmeer wordt donderdag 19 december vanaf 20.15 uur opgevoerd in De Tamboer.

Het bekende en klassieke ballet wordt uitgevoerd door het Russische Charkov City Opera & Ballet op muziek van Tsjaikovski.

Zij doen dit op hun eigen, weergaloze manier. Deels in de oude Oost-Europese traditie, maar af en toe ook met een hedendaagse twist.

Vuurproef

In 1885 werd Het Zwanenmeer in een bewerkte uitvoering opgevoerd door het befaamde trio Pepita, Ivanov en componist Tsjaikovski. „Ballet wordt nooit meer hetzelfde”, zuchtten de toeschouwers. Er was veel aandacht voor fantasierijke spitzendansen voor ballerina’s, met als hoogtepunt de 32 fouetté’s van de Zwarte Zwaan. Een duizelingwekkende techniek die het ballet een tot een vuurproef maakt, maar vooral een genot om naar te kijken.

Liefdesverhaal

Het ballet vertelt het romantische liefdesverhaal van Odette en prins Siegfried. Koningin van de zwanen Odette is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen zuivere liefde kan deze betovering doorbreken. Als Rotbart de liefde tussen Odette en Siegfried opmerkt, probeert hij tussen de geliefden te komen via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt.

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Nieuws

menu