Autopuzzelrit voor kinderen door de Koloniën van Weldadigheid door Drenthe, Friesland en Overijssel. Generaal Johannes van den Bosch ‘vertelt’ over de kolonisten en de koloniedorpen

Autopuzzelrit voor kinderen door de Koloniën van Weldadigheid door Drenthe, Friesland en Overijssel. Foto: Weldadigoord

In de kerstvakantie toeren door de Koloniën van Weldadigheid wordt voor kinderen extra leuk door de autopuzzelrit Johannes op autoavontuur. Ondernemers en verschillende organisaties hebben de handen ineen geslagen en een 50 kilometer lange route bedacht.

De tocht start in Doldersim of De Blesse en via het Doldersummerveld en De Eese komen deelnemers onder andere door Willemsoord, Frederiksoord, Wilhelminaoord en Noordwolde. Onderweg zijn er op verschillende locaties spelletjes en puzzels. Zo wordt er een stop gemaakt bij Hoeve De Werkhorst, Noordwolde is een belangrijke stopplaats en het Kolonieschooltje in Frederiksoord mag ook niet ontbreken.

Speciale app

‘Door middel van een speciale app zijn er onderweg leuke weetjes en tips te zien en te horen. De ‘kleine’ Johannes neemt als het ware de deelnemers mee langs de talrijke monumenten en door het karakteristieke landschap. Johannes, genoemd naar Generaal Johannes van den Bosch, vertelt op zijn eigen manier over de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid en hoe de eerste kolonisten zo’n 200 jaar geleden aankwamen in de koloniedorpen’, vertelt woordvoerder Tineke Knorren.

De autopuzzelrit kan de gehele verdere kerstvakantie gereden worden. Reserveren is noodzakelijk en er wordt per auto een bijdrage gevraagd. Bij de start bij Grenzeloos in Doldersum en Pieter Poot in De Blesse staat de koffie, thee en ranja klaar en eventueel kan een lunch- of borrelbox bijgeboekt worden.

Reserveren kan hier .

Nieuws

Meest gelezen