100.000ste bezoeker tentoonstelling Peredvizhniki Drents Museum

V.l.n.r. conservator Annemiek Rens, adjunct-directeur Harry Tupan, Marjanne de Jong en directeur Annabelle Birnie. Drents Museum

Assen - Het Drents Museum heeft dinsdag de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 verwelkomd.

De 100.000ste bezoeker, Marjanne de Jong uit Groningen, werd met een bos bloemen en de publicatie van de tentoonstelling ontvangen door directeur Annabelle Birnie en adjunct-directeur Harry Tupan.

Samen met zus en vriendin bezocht Marjanne de Jong de tentoonstelling. ‘Het is voor mij al het tweede bezoek aan Peredvizhniki . Ik zag zulke prachtige werken in de tentoonstelling. Dat wilde ik graag delen met mijn zus en mijn vriendin.’

Hoge waardering bezoekers

De tentoonstelling over de 19de-eeuwse Russische kunstenaarsgroep ging 25 september 2016 van start en is tot en met zondag 2 april 2017 te zien. Bezoekers zijn volgens het museum zeer enthousiast en waarderen de expositie met gemiddeld een 8.8. Tot en met 2 april 2017 zijn er elke donderdag en zondag gratis lezingen voor museumbezoekers. Op dinsdag 21 maart treedt het scheepskoor Bij Nacht & Ontij driemaal op met Russische liederen en op zondag 26 maart is Ruslandkenner Jeroen van der Boon te gast voor een lezing.

The Great Liao

Vanaf 23 april 2017 is de grote archeologische tentoonstelling  The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125) te zien. De tentoonstelling vertelt het bijzondere verhaal van de machtige Liao-dynastie in de 10de en 11de eeuw. Aan de hand van spectaculaire vondsten krijgt de bezoeker een unieke inkijk in de cultuur van de Liao. Nog nooit eerder zijn deze schatten in Nederland te zien geweest. 

Nieuws

menu