‘Landschappen? Ik deed nooit landschappen!’

Hoogeveen Vanaf 1 oktober hangen schilderijen van Geert Oldenbeuving in de expositieruimten van het ziekenhuis Bethesda.

Het thema van de werken? Geert grinnikt: ‘Plezier in het schilderen’. Ik heb willekeurig een paar vrolijke werken uitgezocht. „Uiteraard wat werken uit de reeks ‘hanging trees’ maar ook een paar landschappen. Ja, dat is nieuw. Ik deed nooit landschappen” Uiteraard zijn de landschappen groot. „Twee meter breed. Ik kan niet meer klein. Wat in mijn hoofd zit is niet meer op 40-50 centimeter vast te leggen.”

De Hoogeveense kunstenaar, ook betrokken bij de Kunstroute Hoogeveen, ontdekt graag nieuwe dingen. Velen kennen hem van zijn bijzondere technieken (verf en vuur bijvoorbeeld) en het omzetten van muziek naar kleur op doek.

Bijna alle scholen rond en in Hoogeveen heeft hij in de laatste 10-12 jaar, in samenwerking met de cellist Francois le RouX, bezocht om kinderen te laten ervaren hoe ook zijn muziek kunnen omzetten in kleur. In menig schoolgebouw zijn deze werkstukken nog terug te vinden.

Nieuws

menu