sc Elim stunt tegen koploper v.v. Gorecht

Justin Benjamins in actie. Foto: SC Elim

Trainer Sikkes reisde zaterdag met een nagenoeg fitte selectie af richting Haren. Na het debacle de dinsdag daarvoor tegen v.v. Twedo moest er nu uit een ander vaatje worden getapt. Verder had Elim nog wat goed te maken na de recente verliespartij tegen v.v. Gorecht in de thuiswedstrijd. Uit spelen tegen koploper Gorecht was vooraf echter geen eenvoudige opgave.

Het was Niewold die al snel een eerste kans kreeg na de aftrap maar hij zag zijn schot nog overgaan. Hierna volgenden enkele buitenspelsituaties waarbij de goal van Beek werd afgekeurd door scheidsrechter Schulte. Gorecht legde volop druk op de tegenstander en de Elim defensie had moeite om er onderuit te voetballen. De volgende scoringskans lag bij Traas maar hij zag zijn kopbal naast de paal gaan. De volgende aanval van Traas werd na het passeren van meerdere Elim spelers ruw onderbroken binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Schulte kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Topscoorder Hazewinkel wist hier wel raad mee en liet Terpstra de verkeerde hoek induiken waardoor de voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord stond (1-0). Aan de andere kant was het D. Doldersum, die alleen voor keeper Bouwkamp verscheen maar hij vergat even de bal terug te leggen op Diphoorn die er beter voorstond.

Meer grip op de wedstrijd

Een vrije bal snel genomen door J. Benjamins kwam bij D. Doldersum terecht die hij al koppend achter de doelman werkte. Maar hier stak grensrechter Zuidema de vlag op ondanks dat Doldersum achter zijn man weg kwam. Het was Y. Benjamins, die vanmiddag zijn eerste gele kaart kreeg na een lichte overtreding op van Marrum. Een vrije trap van Hazewinkel ging uit het niets naast de goal. Uit een eerste corner voor Elim deze middag was het Prij die koppende dichtbij de tegentreffer was. Na een overtreding op J. Benjamins moest ook Scheltinga een gele kaart accepteren van scheidsrechter Schulte. D. Doldersum kreeg een kans om te scoren na een goede assist van zijn broer Mike maar keeper Bouwkamp was goed bij de les. Ook Hazewinkel had het vizier niet op scherp staan want zijn volgende schot ging hoog over en verdween achter de coulissen. Een vrije trap moest worden overgenomen omdat volgens de scheidsrechter de bal niet stil lag na een buitenspelsituatie van Traas. De verdediging van Gorecht gaf onder druk een derde corner weg. Het was centrale verdediger Prij, die meekwam naar voren en koppend keeper Bouwkamp vlak voor rust wist te passeren (1-1). Hiermee werd met een score in balans de kleedkamer opgezocht en zou het maar zo een spannende 2de helft kunnen worden.

Veel buitenspel en vrije trappen

Na de rust mocht Elim aftrappen en werd er met de zon in de rug gespeeld. Gorecht kreeg een vrije trap en een corner te nemen maar bereikte er niets mee. Ook Traas dacht weer te kunnen schoten maar werd terug gevlagd omdat hij terugkwam uit een buitenspelpositie. Een corner van Gorecht verdween ineens in de handen van keeper Terpstra. De volgende gele kaart was voor Prij omdat hij de ongelukkige Traas vloerde waar het eigenlijk niet nodig was. Maar Traas liep zelf even later tegen de volgende gele kaart aan omdat hij Metselaar onreglementair onderuit haalde. Hiermee was de stand in gele kaarten weer gelijk getrokken door scheidsrechter Schulte. Hierna volgende vrije trappen over en weer en speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk op het middenveld af en moest Boertien af en toe koppend wegwerken. Trainer van der Ploeg begonnen met het wisselen. Verdediger en gele kaarthouder Scheltinga werd vervangen door Hekman. Een duw van J. Doldersum tegen Hazewinkel zorgde ervoor dag Terpstra de vrije bal met zijn vingertoppen net weg kon tikken. Even later moest Hazewinkel een blessurebehandeling ondergaan nadat hij in de rug was gelopen maar gelukkig voor het thuispubliek kon hij weer terug in het veld. De eerste corner voor Elim in deze helft werd door M. Doldersum uitstekend genomen. Het schot van Prij kon met moeite van de lijn worden gehaald en tot de volgende corner worden verwerkt door een verdediger. Hierna volgende nog 2 corners waarbij Boertien zijn kopbal werd geblokkeerd en Diphoorn zijn schot voorlangs zag gaan. Hierna werden Nooi en Traas gewisseld voor Janzen en Werumeus-Buning en probeerde van der Ploeg zijn aanvalslinie met meer manlengte te versterken. Een kopbal van invaller Werumeus-Buning ging dan ook gelukkig naast de paal. Tot scoren kwam Gorecht niet omdat de verdediging goed in positie bleef staan.

Verlossende score

Een uitval van Elim zorgde voor onrust in de verdediging en Diphoorn frommelde zich erdoor maar werd gestuit door Bouwkamp. Al liggend op de grond had hij de bal niet klem en wist J. Benjamins zonder enige twijfel de 1-2 binnen te tikken. Spelers van Gorecht gingen in discussie met de scheidsrechter maar deze zag geen enkele aanleiding om de goal ongeldig te verklaren. Gorecht probeerde aan de andere kant nog een penalty te versieren maar scheidsrechter Schulte liet zich niet vermurwen. D. Doldersum werd vlak voor tijd door Klomp. Er waren nog kansen voor Klomp en Niewold maar gescoord werd er niet meer. Aan het eind van de wedstrijd was er nog enig oponthoud omdat aanvoerder Boertien onverwacht op de grond lag. Het leek op een opstoot uit te draaien maar gelukkig werd alles gesust en kon de wedstrijd worden vervolgd. In de extra tijd kreeg Gorecht nog net buiten de 16 meter een vrije trap te nemen die verdween tegen een Elim speler richting de zijlijn. Scheidsrechter Schulte vond het hierna wel genoeg ondanks tegensputterende Gorecht spelers die op meer extra tijd hadden gehoopt. Elim bewijst zichzelf hiermee een geweldige dienst en kan vol vertrouwen volgende week de thuiswedstrijd tegen Oosterwolde spelen.

Nieuws

menu