De succesvolle zwemster Alinda Dingshoff mag graag koken en bakken. ‘Taarten bakken is een grote hobby van mij’.

Zwemster Alinda Dingshoff hoopt zich te plaatsen voor EK lange baan: ‘Tussen de wereldtop zwemmen was een droom die uitkwam’

De succesvolle zwemster Alinda Dingshoff mag graag koken en bakken. ‘Taarten bakken is een grote hobby van mij’. Foto: Andre Weima Fotografie

In de wekelijkse rubriek Sportret wordt een regionale bekendheid uit de sport het hemd van zijn/haar lijf gevraagd. Deze keer wordt zwemster Alinda Dingshoff uit Hoogeveen aan de tand gevoeld.

Volledige naam

Alinda Dingshoff

Roepnaam

Alinda

Geboortedatum en -plaats

Ik ben geboren in Tiel, maar we verhuisden al snel naar Enschede. Na een jaartje in Enschede gewoond te hebben, zijn we voor een jaar naar Stockholm (Zweden) gegaan om daar te wonen. Daarna zijn we weer teruggegaan naar Enschede. In april 2007 zijn we naar Zuidwolde (Drenthe) gekomen.

Woonplaats

Rond de jaarwisseling 2013/2014 ben ik naar Hoogeveen verhuisd.

Burgerlijke staat

Ongehuwd/single

Lengte

1.70 m.

Gewicht

63 kilo

Opleiding

Op dit moment ben ik bezig met de studie bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik zit in mijn derde jaar, dat afstuderen zou betekenen als je nominaal loopt, maar ik heb er bewust voor gekozen een jaartje langer over mijn studie te doen. Zo heb ik iets meer rust en kan ik mij beter richten op het zwemmen. Ik hoop over een jaar klaar te zijn met mijn bachelor en dan moet ik gaan beslissen wat ik verder wil gaan doen.

Beroep

Ik ben nog student, maar werk als bijbaantje in het zwembad in de horeca, de schoonmaak en als toezichthouder.

Favoriete muziek

Mijn favoriete muziekstijl is country, maar ik luister eigenlijk wel naar veel verschillende soorten muziek. Ik kan bijvoorbeeld Queen of Dire Straits ook waarderen. Daarnaast luister ik ook veel naar rustige popmuziek.

Favoriete film

Ik ben niet zo’n enorme filmkijker. Meestal heb ik het geduld hier niet voor en vind ik het halverwege de film wel weer goed geweest. Als ik dan een film kijk, maakt het mij niet zo heel veel uit wat voor film het is. Een Disney-film als de Lion King is altijd goed.

Favoriet tv-programma

Naast dat ik niet zo veel films kijk, kijk ik ook heel weinig tv. Wat ik wel leuk vind om te volgen is Masterchef, maar dan wel alleen Masterchef Australië.

Favoriet vakantieland

Ik heb eigenlijk twee favoriete vakantielanden, namelijk Noorwegen en Frankrijk. Ik houd van actieve vakanties, dus je zult mij bijvoorbeeld niet zo snel bij het zwembad zien liggen een boekje lezen. Ik ga liever dingen doen als surfen, klimmen, canyoning of een uitdagende wandeling in de bergen (en dan liever niet over paden). In Frankrijk zijn een heleboel gebieden waar ik met veel plezier naartoe ga, maar het mooiste vind ik toch het zuidwesten, waar je aan de ene kant in de bergen zit, maar aan de andere kant ook heel snel bij het strand bent. Daarnaast ben ik echt verliefd geworden op de natuur in Noorwegen en dan met name op alle watervallen en de fjorden.

Belangrijkste les van mijn ouders

Altijd jezelf blijven, je bent goed zoals je bent.

Beste eigenschap

Ik heb voor deze vraag een paar mensen gevraagd en eigenlijk kwam bijna elke keer hetzelfde naar voren: doorzettingsvermogen.

Slechtste eigenschap

Ik ga altijd aan alles twijfelen. Dit heeft deels ook te maken met dat ik af en toe te perfectionistisch kan zijn. Hierdoor kan ik soms ook niet zo goed beslissingen nemen.

Je kunt me wakker maken voor

Surfen of klimmen. En anders voor karamel.

Beste beslissing ooit

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het beste wat ik kan bedenken is doorgaan met zwemmen, na een aantal proeflessen te hebben gehad met mijn zus. Als ik dat niet had gedaan had mijn leven er op dit moment waarschijnlijk heel anders uit gezien.

Hobby

Mijn grootste hobby is zwemmen. Verder hou ik van actief bezig zijn en ga ik bijvoorbeeld graag een rondje longboarden. Daarnaast vind ik het heel leuk in de keuken te staan, om te koken en te bakken. Ik vind het leuk nieuwe recepten uit te proberen en ook zelf receptjes te bedenken, maar vooral taarten bakken is een enorme hobby van mij. Daarnaast ook gezellig met vrienden afspreken.

Spijt van

Dat ik vaak over mij heen heb laten lopen en niet zo vaak initiatief heb genomen.

Hekel aan

Ik heb een hekel aan ruzie of gezeur met andere mensen. Ik hou er niet van als mensen boos op mij zijn. Daarnaast heb ik ook een enorme hekel aan bellen met vreemden, of bijvoorbeeld telefonisch een afspraak maken voor de tandarts of kapper. De tandarts zelf vind ik niet zo’n probleem, maar het bellen voor een afspraak vind ik verschrikkelijk.

Levensmotto

Ik heb een boekje met allemaal verschillende quotes, voor elk moment of gevoel wel een toepasselijke. Een aantal dat eigenlijk altijd van toepassing is, is: ‘ What doesn’t kill you makes you stronger ’ en ‘ life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain ’. Zo zijn er nog een heleboel anderen waar ik dat boekje mee gevuld heb en er blijven nog nieuwe bijkomen.

Laatste keer gehuild

Ik huil niet zo heel vaak en snel, maar bij films gaan de traantjes altijd al wel snel lopen. Toevallig heb ik laatst Five Feet Apart gekeken en hierbij vloeiden de tranen wel over mijn wangen.

Bang voor

Ik ben bang voor liften en voor kleine, drukke ruimtes.

Mooiste persoonlijke sportmoment

Mijn mooiste persoonlijke sportmoment was toch wel mijn deelname aan de Worldcup in Eindhoven. Ik heb hier twee keer aan mee mogen doen en dit was echt een ervaring om nooit te vergeten. Ten eerste was het zo aangekleed dat je je echt in een zwemstadion waande in plaats van in een zwembad. Daarnaast zwom je gewoon tussen de wereldtop. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment in een serie zwom samen met een aantal zwemsters dat een wereldrecord op hun naam had staan, waarvan eentje zelfs dat weekend een paar wereldrecords verbrak. Dat was een soort kinderdroom die uitkwam.

Favoriete maaltijd

Ik heb niet een favoriete maaltijd, maar ik houd ervan om steeds nieuwe recepten uit te proberen en zo ook heel afwisselend te eten. Ik ben niet zo’n fan van de Hollandse kost. Ik ben een liefhebber van spinazie in allerlei vormen, bijvoorbeeld een quiche met spinazie, een spinaziecurry, lasagne met zalm en spinazie, of risotto met spinazie. Daarnaast hou ik vooral van groenten en ben ik niet zo’n enorme vleeseter.

Favoriet drankje

Ik drink vooral heel veel water. Daarnaast drink ik ook nog wel thee en ranja. Op verjaardagen en in een restaurant neem ik meestal icetea green.

Ambitie

Ik zou het gaaf vinden om mij binnen een paar jaar te plaatsen voor een EK lange baan.

Ik zou graag eens lunchen met

Op dit moment zou ik vooral graag eens weer gaan lunchen met vrienden, dat door de pandemie ons een beetje lastig wordt gemaakt.