Zwemloop in Zuidwolde is onder ideale omstandigheden gehouden

De natte start van de Zwemloop in De Waterlelie, prachtig in beeld gebracht.

De natte start van de Zwemloop in De Waterlelie, prachtig in beeld gebracht. Foto: Gerrit Boer

Onder ideale omstandigheden is woensdagavond in Zuidwolde, in en rond zwembad De Waterlelie, de Zwemloop gehouden.

Op het zwaarste onderdeel, de sprint-zwemloop (500 meter zwemmen en 5.2 kilometer hardlopen), was Erwin Akkerman veruit de snelste. De atleet uit Meppel legde het parcours af in een uitstekende tijd: 26.35. Jochem Slijkhuis uit Gieten volgde op grote afstand als tweede, in 29.03. Als derde kwam Ludy Timmer in 30.07 over de finish.

Plaatselijk favoriet

Bij de vrouwen won de plaatselijk favoriet Stefanie Bouma-Dolsma. Haar tijd van 31.54 was 19 seconden sneller dan die van de Groningse Mirte Wegman, die dus op plaats 2 beslag legde. De 35.55 van Wendy de Boer uit Meppel was goed voor de ‘bronzen’ plaats.

Naast de individuele start werd woensdagavond ook in duo’s gelopen. Leo Hassing en Torben Rijnkels waren de winnaars in 26.57, de tweede plaats (met 32.15) was voor Dirk de Boer en Marcel Oosting uit Zuidwolde en derde werd het koppel Nieuwenhuis/De Gier, eveneens uit Zuidwolde, in 32.45.

Bij de jeugd waren de prijswinnaars Matthijs Wierbos, Jay Langereijs, Wesley Kuiper, Nora Lynn Otten, Naomi Kuiper, Pepijn Bakker en Michelle Timmer. Bij de G-atleten was slechts één deelnemer present, maar Mats Lande Timmer uit Assen zette met 18.11 wel een mooie tijd neer.