Zwaar verlies voor vrouwen De Weide

De Weide wist slecht eenmaal te scoren tegen ACV. Foto: Andre Weima

Na vorige week in de beker nipt te hebben verloren van de vrouwen van Vitesse mochten de dames van vv De Weide vrouwen 1 aantreden op het eigen sportpark tegen de dames van ACV. Bij voorbaat een lastige tegenstanders aangezien de vrouwen van ACV ook dit jaar in de Hoofdklasse uit komen.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd probeerde De Weide rustig in balbezit te blijven en achterin rond te spelen. Af en toe leidde dit tot wat korte combinaties, maar dit was echter alleen op eigen helft. ACV stond hoog opgesteld en zette de laatste linie van De Weide steeds meer onder druk. Er waren veel positiewisselingen waar De Weide veel moeite mee had. Hierdoor was dan ook de 0-1 het resultaat. Via een mooie combinatie aan de rechterkant kwam Elleke Snippe er aan de flank langs en kon een voorzet geven. Helaas leverde dit niks op. De Weide had moeite om het tempo van ACV bij te houden en was vaak twee stappen te laat. ACV werd naar mate de eerste helft vorderde steeds gevaarlijker voor het doel. Meerdere voorzetten bij de tweede paal bleven onbenut door ACV. Een corner van ACV werd gevaarlijk voor het doel ingebracht. De bal kwam langs de eerste paal en werd ingekopt (0-2). In de laatste fase van de eerste helft bleef De Weide rustig voetballen en kreeg iets meer controle op de manier van spelen van ACV in combinatie met het hoge druk zetten. In de 39e minuut wist Romy van der Eijk een knap duel te winnen en zij stuurde Iris Kriekjes de hoek in. Kriekjes gaf de bal laag voor op Snippe. Deze draaide in de 16 meter goed weg van haar tegenstander, legde aan en scoorde zo de 1-2.

Zware tweede helft en wedstrijd

Met goede moed kwamen de dames van De Weide uit de kleedkamer met de intentie om nog meer te geven in deze tweede helft. Toch was het ACV dat in de 48e minuut al de 1-3 maakte door een knappe individuele actie. ACV speelde met dezelfde hoge druk naar voren als in de eerste helft. Dit leverde een aantal kansen en ook doelpunten op. Een rebound kwam voor de voeten van een ACV speelster die de bal het doel in werkte (1-4). Ook de 1-5 viel ongelukkig voor De Weide, een voorzet mondde uit in een eigen doelpunt. Na een uur spelen schoot ACV net buiten de 16 de bal perfect in de kruising met buitenkant links en het was 1-6. De Weide verloor focus en zat er conditioneel doorheen. ACV bleef combineren en dit resulteerde in de 1-7 en ook de 1-8 in de laatste minuut kon niet verhinderd worden. Al met al een zware wedstrijd voor de vrouwen van vv De Weide. Volgende week staat de derby tegen HZVV voor de deur, tijd voor de eerste driepunter in dit bekertoernooi.

Nieuws

menu