Zuidwolde wint in eigen huis

Zuidwolde scoorde tweemaal tegen St. Annaparochie. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Zuidwolde leed vorige week een zware nederlaag in de uitwedstrijd LSC1890 uit Sneek (6-0). Het verblijf in de onderste regionen van de competitie wil men niet te lang laten duren. Thuis tegen St Annaparochie was het team dan ook van plan de punten in eigen huis te houden. Met een 2-0 eindstand werd deze inzet zeker gehaald.

Zuidwolde start de wedstrijden meestal goed en ook nu was het niet anders. Na tien minuten was er een opgelegde kans voor Steven Berghuis, na een strakke voorzet van Frans Capellen, maar 1 meter voor de keeper tikte hij de bal in diens handen. Na een kwartier werd Robin Comello, rechtsvoor in plaats van back, gehaakt binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd door Frans Capellen hard tegen de touwen gewerkt (1-0). Na een half uur weer een mooie aanval van Zuidwolde via de mee opgekomen Mathijs Steenbergen en uiteindelijk was er een voorzet van Steven Berghuis vanaf links en Ralph Zantinges mooie schot werd helaas licht van richting veranderd. De corner hierna leverde niets op. Sint Annaparochie had nog een goede uitval. Keeper Wesley Steenbergen was ver uit de goal en raakte de bal niet goed. Gelukkig maakte de tegenstander een lichte overtreding en werd de aanval afgefloten. Mark van de Beld ging vervolgens mee naar voren maar helaas werd er te weinig gedaan met zijn voorzet vanaf de rechtervleugel. Even later werd een snelle counter van Frans Capellen tot corner verwerkt. Deze werd voor het doel geslingerd en verdediger Twan van ’t Zand plaatste een machtige kopbal richting de onderkant van de lat. De bal werd echter ternauwernood tot corner werd verwerkt door de keeper. De ruststand bleef dus 1-0.

Fries team speelt met overwicht

In de tweede helft was er een voortdurend overwicht van de gasten uit Friesland. Enkele hoge voorzetten en corners werden knap uit de lucht geplukt door doelman Wesley Steenbergen. Een scherpe counter werd uitgevoerd via Frans Capellen die de bal mooi op Steven Berghuis meegaf in de loop die vervolgens vanaf links knap de keeper verschalkte (2-0). De roodzwarten waren helaas hierna wel een paar gele kaarten nodig om enkele veelbelovende aanvallen van de zwartwitten te onderbreken. Na een diepe bal van Sint Anna was er een botsing van enkele spelers inclusief de keeper en de scheidsrechter gaf nu ook een penalty aan de gasten. De bal werd echter vrij eenvoudig gepakt door de toch al goed spelende jonge keeper van Zuidwolde. Sint Annaparochie was de tweede helft beter zoals gezegd, maar had moeite om tot scoren te komen. De scheidsrechter hielp ze een handje door weer een penalty toe te kennen na een handsbal binnen de 16 meter. Maar de inzet werd andermaal gestopt, nu in de ander hoek en ook de rebound werd gestopt door man van de wedstrijd: Wesley Steenbergen. Zuidwolde kon alleen counteren, maar hoe. Via een solo van Steven Berghuis welke gestopt werd op de rand van de 16 middels middels een overtreding. De toegekende vrije trap werd door Frans Capellen snoeihard op de lat getrapt. Na goed doorzetten van invaller Joris de Roo was er nog een hoekschop voor de thuisploeg. Helaas werd deze voorlangs gekopt. Na een misverstand in verdediging van de gasten was er nog een laatste grote kans voor de thuisploeg, maar invaller Stef Raben schopte tegen de keeper aan. Zuidwolde sleepte een zwaar bevochten overwinning uit het vuur, gelukkig viel het nu eens de goede kant op. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen Dalen.

Nieuws

menu