Zuidwolde wint bij Oerterp, maar wordt in eigen huis afgedroogd door titelkandidaat LSC

LSC 1890 was gewoon te goed in en tegen Zuidwolde.

LSC 1890 was gewoon te goed in en tegen Zuidwolde. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Zuidwolde had een druk paasweekend. Het team moest op zaterdag afreizen naar Ureterp. Het werd een nipte overwinning. Paasmaandag speelde Zuidwolde een thuiswedstrijd tegen koploper LSC 1890 en dat had een minder resultaat. Met 1-8 op het scorebord was Zuidwolde goed afgedroogd door de bezoekers.

In het zonnige Ureterp hadden de gasten naar het leek een makkelijke start, want aanvankelijk waren de Friese spitsen behoorlijk slordig. Toch werd laatste man Bas Hempen er een keer uitgelopen en er volgde er een hard schot over de grond. Deze werd gestopt door Jelmer Timmer, maar de rebound was onhoudbaar en dus 1-0. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft begon met een aanval van de thuisploeg met een schot op de paal. Maar geleidelijk aan kwam Zuidwolde wat beter in de wedstrijd en werden er enkele kansjes om zeep geholpen. De blauwwitten bleven ook gevaarlijk met hun snelle jongens voorin. Zoals vanuit een scherp ingedraaide corner van Oerterp, die weer in tweede instantie werd binnen gewerkt door de spits en werd de stand verdubbeld (2-0).

Voor elke meter knokken

Zuidwolde ging hierna vooral fysiek de strijd aan, maar dat viel nog niet mee. Het arbeidsethos was bewonderenswaardig van de gasten. Ze knokten voor elke meter. Na 75 m’ werd een goed jagend Zuidwolde daarvoor beloond; Steven Berghuis stuurde invaller Vincent Hulst weg en hij knalde droog in de linkerhoek (2-1). Bij een volgende snelle aanval werd Vincent Hulst weggestoken door Peter Nijboer. Hij bewees het (on)gelijk van zijn trainer. Op pure snelheid liep hij de back eruit en prikte de bal nu in de andere hoek en stond de stand weer gelijk, 2-2. In de laatste minuut voor de (lange) blessuretijd was er een lange vrije trap van laatste man Bas Hempen en via de kluts en keeper viel de 2-3 door Sven Cazemier. Oerterp ging hierna nog op zoek naar de gelijkmaker en zelfs de keeper ging mee naar voren, maar ondanks wat gevaarlijke situaties uit enkele corners, bleef de stand zoals die was.

Zuidwolde afgedroogd door titelkandidaat

De dag begon zo mooi; de eerste aanval van de thuisploeg en Frans Capellen gaf voor vanaf rechts en deze werd mooi binnen gewerkt door Tom Buijtendorp (1-0). Hierna nog een uitval van Zuidwolde via Tom over links en Sven Cazemier die rakelings over schoot. Vervolgens deelde LSC de lakens uit. Na twintig minuten viel de verdiende gelijkmaker van de gasten via een aanval door het centrum en een bekeken schot in de linkerbovenhoek (1-1). Een minuut later een fout in de verdediging van Zuidwolde. Een LSC speler lobde de bal over de uitkomende Jelmer Timmer en de stand was alweer omgedraaid (1-2). Binnen het half uur viel ook al de ‘vor Entscheidung’. De 1-3 plofte in het net door een bal ineens op de pantoffel. Een minuut later zelfs de 1-4. Gelukkig was er de time-out in de vorm van een drinkpauze. De thuisploeg kon even van de schrik bekomen. Toch viel nog voor de rust de 1-5 via de topscorer van LSC.

Schiettent voor het thuisdoel

In de 63e minuut viel de 1-6. Doelman Jelmer Timmer werd van het kastje naar de muur gestuurd en uiteindelijk werd de bal in het dak van het doel geramd. De reporter dezes raakt de tel ook bijna kwijt. Je knippert even met de ogen en de 1-7 ligt er al in. Via een aanval over rechts en uit de voorzet viel zelfs de 1-8. Na een hoekschop was het een complete schiettent voor het doel van Timmer. De 1-9 bleef Zuidwolde gelukkig bespaard. Het slotakkoord was voor Zuidwolde. Steven Berghuis schoot een vrije trap tot twee keer toe in de muur. Dit was wellicht een beetje symbolisch voor het vertoonde spel van vanmiddag, het zat er gewoon niet in. LSC was te goed.