Zuidwolde verliest dik van LSC met eenzijdig voetbal en slechts één eigen doelpunt terwijl LSC het net goed vindt

Zuidwolde heeft letterlijk het nakijken tegen LSC1890 Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Zuidwolde had de afgelopen seizoenen weinig in te brengen tegen de winnaar van de tweede periode (en nieuwe koploper) LSC 1890 uit Sneek. Helaas was dat deze zondagmiddag niet anders. Het doelsaldo van Zuidwolde werd ook nog een stuk slechter met een ruststand van 0-4 was de eretreffer een schrale troost: 1-7.

Al na vijf minuten scoorde Rik Jongstra na een door hem zelf opgezette een- twee. Keeper Wesley Steenbergen hield de bal in eerste instantie maar de bal kwam weer voor de voeten van de blonde aanvaller en toen was het wel raak. Hierna een vrije trap door Nico Schulting na een overtreding op hemzelf. De inzet over de grond belandde in de muur. Na geblunder in de verdediging en ondanks het snelle/verre uitkomen van keeper Steenbergen werd binnen het kwartier de stand al verdubbeld. Tijdens het noteren van deze 0-2 lag de 0-3 ook al tegen de touwen. Het publiek wist genoeg en ging naar binnen om de klassieker te kijken. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Het spel ging voornamelijk richting het doel van de thuisploeg. De entree van Frans Capellen zorgde voor een kleine opleving bij de roodzwarten. De grensrechter van LSC probeerde dit de kop in te drukken door onterecht te vlaggen. Uit een corner van de gasten werd in tweede instantie de 0-4 binnen gekopt. Na een counter over links door de snelle Steven Berghuis volgde er een mooie voorzet die Frans Capellen richting de bovenhoek trapte, maar de keeper van LSC zat er goed bij. Op slag van rust was er nog een goede kans voor Nico Schulting na een mooie voorzet van Frans Capellen. Hij tikte echter naast.

Vernedering compleet

Na rust was er gelijk een opgelegde kans voor Joris de Roo. De panklare voorzet van Frans Capellen werd helaas over geschoten. Na balverlies bij Zuidwolde en een diepe bal van de blauwwitten maakte LSC er de 0-5 van. Na een schot van Frans Capellen gered met de voet door de keeper, maakte Nico Schulting de eretreffer (1-5). LSC zette echter het verschil weer op 5 via de 1-6. Vlak voor tijd was de vernedering compleet toen de 1-7 over de grond in de hoek werk geschoten.

Nieuws

menu