Zuidwolde staat weer met twee benen op de grond want het verliest van Dalen, hoewel het tot in de tweede helft duurde voordat dit zeker was

Zuidwolde deed er alles aan, behalve scoren tegen Dalen.

Zuidwolde deed er alles aan, behalve scoren tegen Dalen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Zuidwolde staat weer met twee benen op de grond. Na de knappe uitzege van vorige week hoopte men op een succesje thuis tegen het sterke Dalen. Eigenlijk zat dat er vanaf het begin niet in. Een blinde kon nog zien dat Dalen veel beter was, alhoewel het nog tot ver in de tweede helft duurde voordat het verschil op het scorebord verscheen (0-1).

De opening van de wedstrijd was voor de gasten uit Dalen. Een vrije trap op de rand van de 16 meter werd over geschoten. Dalen was echt veel beter en na een kwartier was er weer een vrije trap op bijna dezelfde plek. Nu verdween de bal net naast de rechterpaal. Zuidwolde had moeite om de bal in de ploeg te houden. Na 25 minuten was er de eerste fatsoenlijke aanval van Zuidwolde. Deze werd tot corner verwerkt waar niet veel uitkwam. Bij een volgende aanval werd Joris de Roo onterecht afgevlagd door de grensrechter. Hij kwam duidelijk achter zijn man weg, maar dit werd niet zo beoordeeld. Dalen maakte een overtreding op Mark van de Beld. Bij de vrije trap kwam de wind onder de bal en ging deze ver over. Dalen had nog een schot over de grond dat licht van richting werd veranderd, maar Wesley Steenbergen pakte hem goed. Net voor rust was er nog een voorzet van Martijn Spijkerman op Frans Capellen die de bal op de slof nam, maar ook hij schoot net over. Met een ruststand van 0-0 mocht Zuidwolde niet klagen.

Goed spel zonder resultaat

In het begin van de tweede helft was er een corner voor de thuisploeg. De keeper van Dalen ruimde echter op. Dalen kwam er in een volgende aanval goed door en men ging een op een op de keeper af, maar Wesley Steenbergen redde tot tweemaal goed. Hierna kopte Dalen net naast uit een hoekschop. Zuidwolde hoopte stiekem op een scenario zoals eerder op de dag bij GA Eagles - Ajax. Zuidwolde deelde hierna wat speldenprikken uit via Martijn Spijkerman en Frans Capellen. Verder was de bal toch veel op de helft van de roodzwarten. Joris de Roo werd diep gestuurd maar de keeper was net iets eerder bij de bal. Een kwartier voor tijd kopte de nummer 10 de bal snoeihard in de kruising (0-1) en waren de illusies voor Zuidwolde voorbij. Ralph Zantinge werd hierna met tweemaal geel (is rood) van het veld gestuurd. Uit een indraaiende cornerbal maakte invaller Mathijs Steenbergen bijna de gelijkmaker bij de tweede paal. Frans Capellen had nog een schot dat tot hoekschop werd verwerkt. Zuidwolde speelde zijn beste spel met een man minder, maar de gelijkmaker viel niet.