Zonnig weer en veel publiek bij Schoonhovencross

Foto ter illustratie. Foto Pixabay

De Schoonhovencross in Hollandscheveld was ook dit jaar een succes. Het weer was alles behalve herfstachtig te noemen, waardoor het bijna aanvoelde als een zomercross en konden de lopers rekenen op flink wat publiek.

Bij de jongste meisjes wist Jasmijn de Haan, evenals vorig jaar, een podiumplaats te behalen. Zij was de snelste in de categorie meisjes tot en met 6 jaar over 600 meter. Yenthe Guichelaar werd tweede en er was een gedeelde derde plaats voor Kyara Goorman en Britt Koops. Bij de jongens tot en met 6 jaar mocht Vilano Waninge van AV de Sprinter het hoogste podium betreden, hij wist nipt te winnen van Daniël Kip. Jesper Everts werd derde.

Maud van Lubek was de sterkste jongedame op de 1200 meter in de leeftijdscategorie 7 en 8 jaar, Marit Scholtanus werd tweede gevolgd door Lara Hamstra uit Hollandscheveld. Bij de jongens 7 en 8 jaar werd Jayron Donas eerste, Thomas Kip werd, net als zijn broertje Daniël, tweede en Benjamin Sybrandy werd derde.

Zusterstrijd

De kinderen in de leeftijdscategorie 9 tot en met 11 jaar liepen ook het parcours van 1200 meter. Bij de meisjes was er een ware strijd tussen de gezusters Slomp. Anouk Slomp wist met een tijd van 6.01 nipt te winnen van haar zus Demi Slomp die in een tijd van 6.02 over de finish kwam. Jasmijn van Nieuwenhoven liep naar een derde plek.

Bij de jongens was het plaatselijke favoriet Gideon Koster die met een gemiddelde snelheid van bijna 15 kilometer per uur het zware parcours door het zand wist te voltooien, hij werd eerste met een tijd van 4 minuten en 50 seconden. Twan Stuiver wist ook net onder de vijf minuten te lopen en werd hiermee tweede. De derde plek was voor Jorrit Riemeijer. Jorian Seubers van Hac’63 mocht bij de G-loop het hoogste podium betreden.

Jeugd en senioren

Om twee uur startte de 3.2 kilometer, waarbij zowel jeugd als senioren aan meededen. Dave Mulderij was verreweg de snelste en wist de 3.2 kilometer af te leggen in slechts 10 minuten en 38 minuten. Caleb Hailesalassie Reda en Twan Frankena werden respectievelijk tweede en derde bij de senioren. Bij de jeugd werd Mica Wiering van de Sperwers eerste en ook in deze categorie was er sprake van een familieaangelegenheid; Niels Eefting werd tweede met slechts één seconde voorsprong op zijn broer Jurgen Eefting.

Bij de dames was het Suze de Vries die overtuigend eerste werd, Mariëlle Lensen werd tweede en Tamara de Vries wist, terugkomend van een blessure naar een derde tijd te lopen. Viviënne van der Knaap werd eerste bij de jeugd, gevolgd door Tara Benjamins en Maren Bouwmeester.

Drie ronden

Ruim veertig lopers gingen van start op de slotafstand: de 7.5 kilometer waarbij ze drie keer een ronde moesten voltooien. Martijn Dijkstra uit Hardenberg werd vorig jaar tweede overall, dit jaar wist hij met bijna een halve minuut verschil als eerste over de finish te komen in 28.02, Robin Vos en Maarten van Dijk, beide van HAC’63, werden tweede en derde bij de mannen senioren. Erwin Akkerman werd tweede overall en eerste in de categorie 40+, gevolgd door Martijn Croon en Ronald van Lubek. Bij de 50 plussers was het Aard van der Vinne die eerste werd, Martin Houkes werd tweede en Karel Prins derde.

Bij de vrouwen senioren kwam Dione Schipper van Ciko’66 als eerste over de finish in een tijd van 32 minuten en 23 seconden, gevolgd door Femke Yska en Liesbeth Voorthuijsen. Antien van der Vegt volgde het voorbeeld van dochter Maud en mocht bij de vrouwen 40+ het hoogste podium betreden. Hannelore van der Spek werd tweede en Truus Luten derde.

Nieuws

menu