Zeven keer goud en meer voor Sidokwan jeugd op Mini Boeskool Toernooi, een instaptoernooi voor beginnende Sidokwanners

Faya Rose Kamps in actie op weg naar goud. Foto Larry Meyer

Sidokwan jeugd in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar deed dit weekend mee aan het Mini Boeskool Toernooi in Oldenzaal. Dit is een instaptoernooi en met name geschikt voor de beginnende Sidokwanners. Met wel vijfentwintig kinderen was Sidokwan goed vertegenwoordigd.

De pupillen beten deze ochtend het spits af. Voor Faya Rose Kamps was dit haar tweede wedstrijd en zij wist in haar klasse haar mannetje goed te staan. Ze sloot haar partijen makkelijk winnend af en mocht de hoogste trede van het podium betreden. Een eerste plek was er ook voor Vayenne Krikken en Faya Gerding. Beide vochten een uitstekende finalepartij. Ook Vano Pattiruhu mocht het podium betreden. Hij werd derde in zijn klasse. De overige pupillen Jamie de Boer, Lisa Lenten en Leroy Baas stonden helaas naast het podium, maar mochten toch met een mooie medaille huiswaarts keren.

Gouden aspiranten

Hierna was het de beurt aan de aspiranten. Bij de meiden wist Charissa Krikken na vier partijen het goud in de wacht te slepen. Charissa keek goed en scoorde gemakkelijk. Ook Lisa Schipper wist overtuigend te scoren. Zij versloeg haar tegenstanders op vrij eenvoudige wijze en mocht ook verdiend het goud omhangen. Bij de jongens was Lenn Mars de sterkste in zijn klasse. Ook hij ging er vandoor met de eerste prijs. Een derde plek in de aspirantenklasse was er voor Isa Coenen. Voor aspiranten Tim van der Hoek, Jax Pattikawa, Dex Methorst, Sem van Zwol, Jary van Nuil, Mae-Lynn Benjamins, Djyvano Zuidema, Jayden Dietz en Lotte Steenge was er een mooie medaille. Als laatste mochten de Cadetten in actie komen. Goud was hier voor Jouke Pricker. Met een paar mooie acties, die hij geleerd had van trainer Jari (zoals hij zelf zei) wist hij veel punten te scoren en was hij te sterk voor de concurrentie. Ook Aaron Oost mocht met het goud huiswaarts keren. Hij blesseerde zich in de eerste partij, maar wist de pijn te verbijten en de finalepartij met winst af te sluiten. Voor Sienna Siahaja was er het zilver. Zij kwam in de finale te kort en wist niet voldoende te scoren. Voor de andere twee cadetten Jens Pouwer en Jeronimo Biemolt was er een derde prijs.

Nieuws

menu