ZZVV verliest topper en ziet FC Klazienaveen naderen

ZZVV heeft niet langer de minste verliespunten. Foto Archief André Weima

ZZVV is voor het eerst dit seizoen niet meer de ploeg met de minste verliespunten. Het verloor het topduel in en tegen Klazienaveen met 1-0 en zag de thuisploeg naderen op de ranglijst

Met twee punten minder, maar een duel tegoed zijn de oranjehemden virtueel koploper. Op de zege van Klazienaveen was niets af te dingen. De thuisploeg was op het loodzware veld simpelweg fysiek beter en sterker dan de ploeg van trainer Hans Slender die dit scenario voorzag. „Je weet dat je op deze velden onder deze omstandigheden moeilijker het positiespel kunt spelen zoals wij dat willen. Zij maken er het duel van zoals ze graag willen, als je je daar onvoldoende tegen wapent delf je het onderspit. Wat dat betreft een terechte nederlaag.”

Goal blijkt goud waard

ZZVV begon nog wel aardig aan het duel en was alleen in de openingsfase dichtbij een treffer. Deze viel niet waarna Klazienaveen de overhand kreeg. In de 19de minuut was het Aaron Brinks die alert reageerde bij een vrije bal die bleef hangen en maakte de 1-0. Die goal bleek goud waard want ZZVV wist zich van die achterstand nauwelijks te herstellen. Het drukte na rust wel iets en kende de beste fase van minuut 45 tot 65, maar grote kansen leverde het niet op. In de slotfase was het vooral Klazienaveen dat het duel kon beslissen met de geboden ruimte. Dit liet de thuisploeg na, maar in gevaar kwam de zege niet meer waardoor de ZZVV de tweede nederlaag leed deze competitie.

Nieuws

menu