ZZVV stopt de zegereeks van De Weide, dat in deze wedstrijd niet onder de druk van de thuisploeg weg kon komen

ZZVV-speler Nick Vredenborg duelleert met nr. 10 Frank Hoogendoorn

ZZVV-speler Nick Vredenborg duelleert met nr. 10 Frank Hoogendoorn Foto: Gerrit Boer

ZZVV maakte dit weekend een nadrukkelijk einde aan de zegereeks van De Weide. Waar De Weide in de rust al tegen een 4-0 achterstand aankeek, werd het uiteindelijk 5-0 en beleefde de ploeg van trainer Beek een off-day.

De Weide voetbalde in de eerste tien minuten leuk mee, maar kreeg in de negende minuut wel de 1-0 om de oren. De bal werd vanaf de zijkant richting Bos gespeeld. Hij volleerde de bal terug het 16-metergebied in. De bal kwam voor de voeten van Dijkstra, die zo de 1-0 maakte. Het lukte De Weide niet om tot kansen te komen. Het voetbalde onrustig en kwam moeilijk onder de druk van ZZVV vandaan. Verder dan een paar schoten van afstand kwam het niet. In de negentiende minuut werd het 2-0. Van Veen werd neergehaald in het strafschopgebied en scheidsrechter Bosscha kende een terechte penalty toe. Van Dijk ging achter de bal staan en schoot de 2-0 binnen. De Weide probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd, maar was niet bij machte het ZZVV lastig te maken. Na 35 minuten werd het 3-0. Van Veen werd weggestuurd, waarbij hij alleen op keeper Woldman af kon. Van Veen was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Van Dijk die zo de bal in een leeg doel kon schieten. Vijf minuten later werd het ook nog 4-0. Bos gaf een subtiele voorzet op de inkomende Capellen, die zo de bal kon binnenwerken. Met een 4-0 stand gingen beide ploegen rusten.

Weinig enerverende tweede helft

In een matige tweede helft probeerde De Weide nog wel wat te forceren, maar verder dan wat schoten en een paar gevaarlijke voorzetten kwam het niet. Bij ZZVV was de absolute drive om nog meer goals te maken ook verdwenen. Van Dijk maakte in de 67e minuut nog wel de 5-0 met een schot van buiten de 16-meter. Hier bleef het bij en zo eindigde de wedstrijd in een 5-0 overwinning voor ZZVV dat met 50 punten riant aan kop gaat. De Weide speelt volgende week thuis tegen Borger, aanvang 15.00 uur.