ZZVV niet opgewassen tegen DVC Dedemsvaart. Opnieuw nederlaag

ZZVV-DVC Dedemsvaart.

ZZVV-DVC Dedemsvaart. Foto: Martin van Dijk

Na het verlies zaterdag tegen Dalen slaagde ZZVV er dinsdagavond ook niet in te winnen van DVC Dedemsvaart. De ploeg van trainer Herman Schonewille verloor met 4-2 en mag het nu zaterdagavond in de strijd om de 7e en 8e plaats van de Paviljoen Nijstad Cup opnemen tegen HZVV 2.

Schonewille beschikt over een brede en talentvolle spelersgroep. Voornaamste doel nu is om alle spelers minuten te laten maken. Ook tegen DVC Dedemsvaart werd er veel gewisseld. De tegenstander speelt net als ZZVV komend seizoen in de derde klasse. Het is een samensmelting tussen SCD’83 en SV Dedemsvaart. Deze twee clubs hebben de intentie uitgesproken te gaan fuseren.

Met de van Hoogeveen overgekomen Stan Levi Kroezen op het doel ging DVC goed van start. Al na vier minuten werd de score geopend. Tempelman behield goed het overzicht, waarna Mick Kuilder de bal in het lege doel kon tikken.

Zwak verdedigen

Na een kwartier stond het weer gelijk, toen Jovanni van Dijk gretig profiteerde van zwak verdedigen van DVC. Het was geen aanzet tot meer, want vlak daarna was het Spitzers die de ploeg uit Dedemsvaart weer op voorsprong zette. Opnieuw was Tempelman de aangever.
Daarna ging het snel en liep DVC uit naar een 4-1 voorsprong. Na twee assist was Tempelman nu zelf de maker van de derde treffer. De vierde kreeg hij ook op zijn naam, nadat ZZVV-doelman Jelle Verburg in de fout ging.
In de tweede helft was de ploeg uit Zuidwolde na een uur spelen via Paul Bos nogmaals succesvol, maar verder dan 4-2 kwam men niet.
De wedstrijd tegen HZVV 2 begint zaterdag om 18.00 uur. DVC Dedemsvaart speelt op dezelfde tijd tegen De Weide.

ZZVV – DVC Dedemsvaart: 2-4 (1-4). Scoreverloop: 4 e Kuilder 0-1, 16 e Van Dijk 1-1, 23 e Spitzers 1-2, 28 e en 35 e Tempelman 1-3 en 1-4, 60 e Bos 2-4.