ZZVV maatje te groot voor Hollandscheveld

Verdedigend was Hollandscheveld niet tegen ZZVV opgewassen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De wedstrijden tussen Hollandscheveld en ZZVV staan doorgaans garant voor attractief voetbal en veel doelpunten. Afgelopen zaterdag was dat weer het geval en de gasten stapten uiteindelijk met een grote overwinning van het veld af.

Hollandscheveld moest het opnemen tegen de, tot dan toe, ongenaakbare koploper van de derde klasse en daar de thuisploeg de rode lantaarndrager was voorspelde het op voorhand een moeilijke middag te worden voor de thuisploeg. ZZVV maakte dan ook vanaf minuut één haar bedoelingen duidelijk en drukte de gastheer ver terug op eigen helft. Maar met veel strijd en inzet wist het team van trainer Sikkens de gasten goed te bestrijden. Zo nu en dan probeerde men er snel uit te komen en counterend ZZVV pijn te doen. Na een kleine tien minuten een eerste waarschuwing voor keeper Vos toen Bos de bal op de lat boven hem knalde, maar Hollandscheveld kwam met de schrik vrij. De thuisploeg kwam er even later gevaarlijk uit met Snippe, Bijl en Hagen maar weten deze aanval niet om te zetten in enig doelgevaar. Het grote euvel deze middag bleek weer het grote aantal persoonlijke fouten van spelers van de thuisploeg, waardoor ZZVV in het zadel geholpen werd. Zo kreeg ZZVV iets na het half uur een corner te nemen die ogenschijnlijk simpel uitverdedigd kon worden door Schonewille, maar de jonge verdediger plaatste de bal in de voeten bij Bos die wel raad wist met dit buitenkansje en, onhoudbaar voor Vos, de bal tegen de touwen schoot (0-1). Hollandscheveld zocht de aanval waar het kon en kreeg een kleine tien minuten voor rust een corner te nemen. Deze corner leverde een megakans voor ZZVV op, want in de omschakeling kwamen ze er razendsnel uit en het was Strijker die met een uiterste krachtinspanning een dodelijk lijkende voorzet wist te blokkeren en de bal over de achterlijn wist te werken. Even later was het dezelfde Strijker die keeper Van der Weide ver voor zijn doel zag staan en een poging waagde van grote afstand, maar de bal verdween tot opluchting van ZZVV over het doel. De gasten kregen in het vervolg van de eerste helft nog een paar grote mogelijkheden op meer doelpunten daar het uitverdedigen bij de thuisploeg ontzettend zwak was en men te veel de voetballende oplossing zocht, waar de bal wegrammen een betere optie geweest zou zijn. Zo schoot Bos in kansrijke positie over en ook van Veen scoorde niet. Waar iedereen de rust dacht op te zoeken met een 0-1 stand kwam Hollandscheveld toch nog op een groter achterstand te staan. In de omschakeling was het Van Veen die J. Vos zijn hielen liet zien en de bal belandde uiteindelijk bij Pol die Mol verschalkte en de bal achter Vos schoot (0-2).

Na rust was de eerste grote kans voor de ingevallen Van Eck, maar een verdediger van ZZVV wist redding te brengen voordat de bal de doellijn kon passeren. Bij ZZVV was Padding binnen de lijnen gekomen en hij gaf een medespeler een niet te missen kans, maar Vos wist te bal te keren. Nadat Odink geblesseerd het veld moest verlaten en Span het veld betrad gaf ZZVV nog meer gas en kreeg Hollandscheveld het steeds moeilijker. Door onhandig uitverdedigen in de eigen zestien meter kwam van Dijk voor het eerst op het scorebord te staan. Wie dacht dat de thuisploeg onder de druk van ZZVV uit kon komen kwam bedrogen uit. Het was Span welke een ongelukkige overtreding beging binnen de beruchte lijnen en van Dijk voltrok vanaf elf meter het vonnis (0-4). Nauwelijks bekomen van de schrik stond het 0-5 toen de bal weer voor de voeten van Van Dijk kwam. Hollandscheveld gaf niet op en na een prima aanval over rechts was het de ingevallen Van Eck die Strijker de 1-5 aan liet tekenen. Dat Van Dijk uiteindelijk zijn vierde en vijfde treffer van de middag maakte en de eindstand naar 1-7 tilde was voor de statistieken, maar gaf wel de verdedigende onmacht in de tweede helft van de thuisploeg aan. De komende wedstrijden worden voor Hollandscheveld heel belangrijk en men zal ergens vertrouwen moeten tanken om van de hatelijke nul punten af te komen.

Nieuws

menu