Wouter Neutel keert terug op het oude nest

Aankomend seizoen keert Wouter Neutel terug bij Thrianta. De 23-jarige Hoogeveener komt over van Dos’46 uit Nijeveen. Hier heeft hij voornamelijk in het tweede in de reserve korfbal league gespeeld. Neutel mocht afgelopen seizoen zijn debuut maken op het hoogste niveau van Nederland, in een wedstrijd tegen Fortuna uit Delft.

Wouter Neutel maakt zijn debuut bij Thrianta.

Wouter Neutel maakt zijn debuut bij Thrianta. Foto: Thrianta

Ondanks dat Neutel zijn debuut had gemaakt kwam er aan het einde van het seizoen een vervelende mededeling, er was geen plek meer in de selectie. Wouter stond voor de keuze: korfballen op hoog niveau waarbij hij nog meer tijd kwijt zal zijn aan het reizen of terug naar zijn ‘clubje’ waar ook zijn vriendin speelt.

Terug naar zijn oude club

De Keuze is gevallen op het terugkeren naar Thrianta, waar zijn korfbal carrière op zes jarige leeftijd begon waarbij Wouter alle eerste teams doorlopen heeft. Op zestien jarige leeftijd maakte Wouter zijn debuut in de hoofdmacht van de Hoogeveense korfbaltrots. Hierna vertrok hij voor studie richting Dronten waar hij toen ook is gaan spelen bij Asvd, met als hoogtepunt het kampioenschap in de zaal in de eerste klasse. Na vier seizoenen kon Neutel de overstap maken naar Dos’46 uit Nijeveen. Deze club speelt in de korfbal league, wat het hoogste niveau van Nederland is. Hier heeft Neutel twee seizoenen in het tweede gespeeld. Het eerste seizoen werd afgebroken door corona maar het tweede seizoen was wel een volledig zaalseizoen. Hierin mocht Wouter in de eerste wedstrijd van het seizoen zijn debuut maken in de korfbal league.

Nu is het dus tijd om weer terug te keren in Hoogeveen. Neutel gaat er vanuit dat er een mooi team staat waar mooie stappen mee gemaakt kunnen worden. Wouter hoopt dat de doelstelling in de tweede klasse gehaald kan worden. Ook is hij blij dat hij kan terug keren bij deze fijne club waar veel mensen zijn met hart op de juiste plaats die zich inzetten voor de club.