Winst voor VVAK in streekderby

VVAK laat Zuidwolde van begin tot eind tegen achterstand aankijken.

VVAK laat Zuidwolde van begin tot eind tegen achterstand aankijken. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Op een ongebruikelijk tijdstip en tevens geen uit- maar een thuiswedstrijd, moest VVAK spelen tegen de buren uit Zuidwolde. Zondagclub vv Zuidwolde heeft deze competitie voor het eerst een team op de zaterdag actief dat debuteert in de 5e klasse. De bezoekers hadden na een slechte start met een reeks nederlagen drie overwinningen op rij geboekt. De mannen van trainer Ben Batterink waren dan ook gewaarschuwd. In de eerste helft scoorde VVAK twee keer en in de tweede helft moesten de beide keepers een aantal keren de bal uit het net halen.

De mannen van trainer Henri Vogelzang van Zuidwolde wilden de uitstekende reeks van de afgelopen weken graag een vervolg geven bij gastheer VVAK. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd met een aantal prima kansen. In de achtste minuut was Rick van Egten dichtbij de openingsgoal echter zijn schot belandde op de paal. Ook moest keeper Stille een aantal keren handelend optreden. Halverwege de eerste helft nam VVAK meer en meer het initiatief over. Een goed genomen vrije bal door Tristan Vredenborg werd door Robbin Zomer steenhard binnengekopt (1-0). Op slag van rust kon VVAK de voorsprong verdubbelen. Een voorzet van Joran Botter werd door Erik Sieders knap binnen geschoten. Ruststand 2-0.

Doelpuntrijke tweede helft

Beide teams kwamen aanvallend uit de kleedkamer. De bezoekers hadden de opdracht om zo snel mogelijk een goal te maken. VVAK had echter via de prima spelende Remco Benjamins de kans op 3-0 maar zijn kopbal belandde in handen van keeper Bas Schipper. Enige minuten scoorde VVAK toch de bevrijdende goal. De hard werkende Tristan Vredenborg scoorde van afstand behendig de 3-0. Halverwege de tweede helft kreeg vv Zuidwolde uit het niets een penalty van de warrige scheidsrechter Entjes. Jari van de Water liet keeper Stille kansloos en scoorde de 3-1. Na deze treffer moest VVAK terug en had Zuidwolde een aantal mogelijkheden. Met name Jasper Jabben had een dot van een kans op de aansluitingstreffer maar zijn schot ging huizenhoog over het doel van Tim Stille. Ook een bal op de lat van Zuidwolde leverde geen goal op. Tien minuten voor tijd besliste Bastin Vrielink de wedstrijd na een goedgenomen corner van Dyon Bruins. In blessuretijd was het Jasper Jabben die de eindstand bepaalde op 4-2. Door deze verdiende overwinning klimt VVAK naar een voorlopige verdienstelijke vijfde plaats op de ranglijst. Volgende week speelt VVAK wederom een thuiswedstrijd. De derby tegen VCG staat dan op het programma, aanvang 14.30 uur.