VVAK behaalt overwinning op SVBS'77 in jubileumweekend

VVAK vierde dit weekend niet alleen haar 60-jarig bestaan, maar ook een thuisoverwinning op SVBS'77. Foto: André Weima

VVAK bestond op 1 april 2021 al weer 60 jaar, maar door de coronamaatregelen werd het jubileum uitgesteld naar 2022. Zelfs tijdens een jubileumweekend moet er worden gevoetbald en VVAK trof het geluk om daarin een thuiswedstrijd tegen SVBS’77 uit Belt-Schutsloot te mogen spelen.

De thee werd zaterdag opgezocht met een 1-1 ruststand. Na 90 minuten floot de uitstekend leidende arbiter af met een 2-1 stand op het scorebord en dat betekende de vierde overwinning op rij voor VVAK.

Knappe aanval

Na een voortreffelijk verlopen feestavond begon VVAK afwachtend aan het duel. SVBS’77 nam vanaf het begin het initiatief. De bezoekers kwamen dan ook al in de vijfde minuut op voorsprong na een knappe aanval, met een doelpunt van Richard Knobbe als gevolg. In dezelfde minuut dacht VVAK op gelijke hoogte te komen via een prima voorzet van Danny Kreuze, maar deze werd door Dyon Bruins net over het doel gekopt.

Hierna waren er diverse mogelijkheden voor beide ploegen. Met name de ijverige VVAK-spitsen Erik Sieders en Dyon Bruins hadden geen geluk in de afwerking, maar in de 30ste minuut scoorde de thuisploeg dan toch de verdiende gelijkmaker. Een afgemeten voorzet van Erik Sieders werd door Dyon Bruins kiezelhard in het doel geschoten.

Een minuut later had Gerjan Kamphuis de 2-1 op z’n schoen, maar zijn schot belandde op de paal. SVBS’77 beperkte zich in de slotfase van de eerste helft tot het verdedigen van de gelijke stand. VVAK had voor rust, met kansen voor Robbin Zomer en Erik Sieders, de voorsprong kunnen uitbreiden maar keeper Remon van Til voorkwam een achterstand voor SVBS’77.

Matchwinnaar

VVAK begon aanvallend aan de tweede helft en had vanaf de aftrap het initiatief. Joran Botter gaf een prima pass op Erik Sieders die echter net naast schoot. In de 56ste minuut brak VVAK door de Beltiger defensie: de voorzet van de hard werkende Erik Sieders werd door Dyon Bruins hard binnengekopt en dat betekende een 2-1 voorsprong voor het jubilerende VVAK.

Het verdere verloop van deze wedstrijd was echt van vijfde-klasseniveau. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en speelden veelal de lange bal, en bij de thuisploeg vloeiden de krachten ook langzaam weg. In de slotfase wisselden beide trainers veelvuldig, maar aan de score veranderde niets. Na 90 minuten was 2-1 de eindstand en had VVAK haar jubileumweekend dus met een klinkende overwinning voortgezet.

Volgend weekend speelt VVAK een uitwedstrijd tegen Steenwijker Boys, aanvang 17.00 uur.

Nieuws

menu