Met de winst op FC Meppel en de slechte prestaties van de directe concurrenten, zijn de degradatiezorgen bij Elim verminderd

Elim houdt Meppel in toom en pakt de winst.

Elim houdt Meppel in toom en pakt de winst. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Door de slechte weersomstandigheden vooraf aan deze wedstrijd werd er vanmiddag weer eens op het kunstgrasveld gespeeld. Onder leiding van scheidsrechter A. Willems uit het verre Zeewolde werd door de pupil van de week, Daan Schonewille, de aftrap genomen. Vanmiddag stond een belangrijke partij op het spel want bij verlies zou Elim wegzakken naar de laatste plaats als ook de directe concurrenten winst wisten te behalen. Met een 3-1 overwinning was Elim dan ook bijzonder blij.

Elim zocht gretig de aanval op. Het neerhalen van Klomp door keeper Kampherbeek werd niet bestraft met een penalty waar de scheidsrechter eerst wel naar de stip wees. Het aanvallende spel van Elim werd niet beloond met doelpunten. Ook Meppel kreeg enkele kleine kansjes. Halverwege de eerste helft moest aanvoerder Boertien verbaal orde op zaken stellen en zo wezen de neuzen hierna allemaal weer in dezelfde richting. Dit leidde ertoe dat D. Doldersum met een fraai afstandsschot de keeper van Meppel wist te verschalken (1-0). Vlak hierna was het Benjamins, die na een assist van J. Doldersum, vrijstaand bij de tweede paal simpelweg de 2-0 kon binnen tikken.

Meppel maakt in tweede nog de eretreffer

In de rust bleef de licht geblesseerde D. Doldersum achter in de kleedkamer en Gritter werd zijn plaatsvervanger. Scheidsrechter Willems gaf met enige regelmaat goed voordeel aan beide ploegen wat het spel ten goede kwam. Een schot op de paal van Bisschop zorgde ervoor dat Lunenborg in tweede instantie redding moest brengen. Elim verkeerde hierna in een moeilijke fase omdat Meppel de aansluitingstreffer met flink druk op de bal probeerde te scoren. Zo waar viel er bijna een tegengoal door Broers als Koops zijn gepasseerde keeper Lunenborg niet kon redden op de doellijn. Een blessure bij Benjamins zorgde ervoor dat jeugdtalent Kroezen mocht debuteren in de voorhoede. Na ruim 75 minuten spelen was het Diphoorn die de verlossende 3-0 scoorde. Ook deze keer kwam de assist van J. Doldersum. Een vervelende knieblessure bij Peterson zorgde ervoor dat Kroek zijn plaats in mocht nemen. Debutant Kroezen kreeg een geweldige kans om te scoren maar hij zag zijn bal nipt voorlangs gaan. Vlak voor tijd deed Meppel nog wat terug want Broers wist nog de eretreffer te scoren na een goed uitgespeelde aanval. Vandaag hield scheidsrechter Willems zijn kaarten op zak, omdat er geen enkele aanleiding toe was. Met deze winstpartij deed Elim goede zaken want ook de directe concurrenten behaalden vandaag geen winst. Elim staat hiermee weer buiten de rechtstreekse degradatiezone. De volgende uitwedstrijd wordt gespeeld op 15 oktober in Hengelo tegen Tubantia op het ongebruikelijke tijdstip van 15.30 uur.