Walking Football-competitie kent geslaagde tweede ronde in Meppel: Vitesse'63 verstevigt koppositie

De tweede ronde van de Walking Football competitie van vier Noordelijke clubs werd bij FC Meppel gespeeld. Foto: Vitesse '63

De noordelijke primeur van de Walking Football-competitie met vier clubs kende na de eerste ronde in Koekange een goed vervolg in Meppel. Onder goede weersomstandigheden werd op het kunstgras van FC Meppel met volle inzet gevoetbald. Tijdens de eerste ronde werd 29 keer gescoord, maar in deze tweede ronde konden 36 doelpunten worden genoteerd. Na de tweede competitieronde liep Vitesse ’63 verder uit en gaat riant aan kop.

Tijdens deze eerste noordelijke competitie Walking Football wordt bij elke deelnemende club een competitieronde afgewerkt. Vitesse’63 beet het spits af en in de tweede ronde was FC Meppel aan de beurt, dat onlangs is gestart met een Old Stars-afdeling en dus nog in de beginfase verkeert. HZVV, Vitesse’63 en Steenwijk hebben al wat meer ervaring met Walking Football voor zestigplussers. De minimumleeftijd is 60 jaar, maar er mag één speler meedoen die jonger is, maar hij of zij mag niet jonger zijn dan 55 jaar.

Met het experiment een competitie te starten voor zestigplussers hopen de deelnemers niet alleen meer aandacht te kunnen geven aan Walking Football, maar ook om potentiële leden over de streep te trekken die het nu misschien wat te weinig voetbal vinden.

Favorietenrol

In de tweede ronde bij FC Meppel lieten de zestigplussers zien dat het spelletje, waarbij niet hardgelopen mag worden, door menigeen goed wordt gespeeld. De wedstrijden duurden 20 minuten en stonden, net als tijdens de eerste ronde, onder leiding van de scheidsrechters Arnold Leenders en Jelis van der Laan.

De wedstrijden werden op twee velden vlot achter elkaar gespeeld, volgens de regels van het Walking Football. Vitesse ’63 maakte haar favorietenrol voor de titel tijdens de tweede competitieronde in Meppel dubbel en dwars waar. In haar eerste duel werd FC Meppel met 7-1 verslagen. In de tweede wedstrijd versloeg Vitesse’63 het zwaar gehavende HZVV, dat maar liefst vijf spelers miste, met 9-2. Door de bereidwilligheid van spelers van Vitesse ’63 om met HZVV mee te spelen, konden de Hoogeveners een team op de been krijgen. Ook dat kan bij Walking Football.

Steenwijk blijkt voor de koploper een echte ‘angstgegner’ te zijn, want net als in Koekange hielden de ‘rood-witters’ Vitesse ’63 knap op een gelijkspel: 1-1. Steenwijk startte met een 1-1 gelijkspel tegen HZVV, dat lang met 1-0 voor stond. Daarna versloeg Steenwijk FC Meppel met 4-1. HZVV won na een gelijkspel tegen Steenwijk en een nederlaag tegen Vitesse’63 haar laatste wedstrijd ruim van FC Meppel (6-2). FC Meppel maakte een 2-0 achterstand goed, maar liet HZVV alsnog ontsnappen. Toch maakten de groen-witten een beduidend betere indruk dan tijdens de eerste ronde.

‘Derde helft’

Vitesse ’63 gaat na 6 duels aan de leiding met 14 punten, waarna HZVV als tweede volgt met 10 punten. Steenwijk is derde met 9 punten en FC Meppel blijft de puntloze hekkensluiter. Uiteraard volgde ook nog een gezellige ‘derde helft’ in de kantine van FC Meppel. Een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van het Walking Football.

De derde ronde vindt plaats op donderdag 10 maart bij HZVV en de deelnemers kijken, na het succes van de eerste twee rondes, daar nu al reikhalzend naar uit. Steenwijk verzorgt op vrijdag 25 maart de afsluiting van de eerste noordelijke Walking Football-competitie.

Nieuws

menu